Data actualizării:
Data publicării:

Nu mai arunca apa în care au fiert pastele: este aur curat, spun bucătarii

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Nu mai arunca apa în care au fiert pastele - este aur curat, spun bucătarii. Sursa - Pexels
Nu mai arunca apa în care au fiert pastele - este aur curat, spun bucătarii. Sursa - Pexels

Din apa în care au fiert pastele se poate face un sos delicios.

Alegeri prezidentiale 2024

Mulți bucătari refolosesc apa în care au fiert pastele, ca valoare fiind, literalmente, comparabilă cu aurul. Ideea este că, în timpul gătirii, din paste se eliberează amidon, care nu își pierde proprietățile benefice și poate fi foarte util în gospodărie.

 

Iată cum puteți folosi apa în care au fiert pastele în gospodărie.

Înainte de a turna apă pentru paste în chiuvetă, gândiți-vă dacă faceți o greșeală. Bucătarii cu experiență vă sfătuiesc să faceți acest lucru, pentru că apa pastelor este valoroasă.

Astfel, apa de paste poate fi folosită în diverse moduri.

Cea mai rapidă rețetă de pizza: este crocantă, delicioasă și sățioasă

Pregătiți un sos. Amidonul este un bun agent de îngroșare, motiv pentru care atunci când faci un sos, acesta trebuie să aibă o textură densă. 

 

Vă recomandăm să preparați acest sos delicios: 

roșii - 1 kg;

apa în care au fiert pastele - 100 ml;

pasta de tomate - 170 g;

ceapă - 1 bucată,

usturoi - 1 cățel;

ulei de măsline - 2 linguri;

verdeață, sare, piper - după gust.

 

Mod de preparare

 

Curățați roșiile, puneți-le într-un blender, adăugați sare, piper, pasta de roșii, usturoiul și verdeața și mixați. Ceapa se toacă și se prăjește în ulei, apoi se adaugă  în blender. Compoziția se pune într-o oală, se adaugă apa de la paste și se fierbe circa 30 de minute. Sosul se pune peste pastele fierte.  

Apropo, puteți adăuga această apă și în aluatul pentru clătite: vor fi mai moi, mai elastice și mai fragede.  

Pune un vârf de cuțit din acest condiment pe pervazul geamului: vei uita pe loc de o grijă

Înmuiați fasolea și mazărea:  Toate gospodinele înmoaie mazărea și fasolea înainte de a le găti.  Dacă lăsați leguminoasele în apa de la paste, procesul va dura mai puțin. De asemenea, puteți adăuga apa de la paste în supa cremă sau orezul fiert pentru o textură mai delicată.

Spală vasele: În mod surprinzător, dar apa de la paste face față perfect urmelor de grăsime de pe vase. Cu această apă, puteți curăța tigaia sau oala, precum și spăla vasele dacă s-a terminat detergentul. 

Trebuie doar să turnați apa fierbinte de la paste peste vasele murdare și să le spălați după 10 minute.

 

BONUS. Înfășurați legumele într-un prosop umed: trucul magic, cu care veți economisi o groază de bani

 

Păstrarea corectă a legumelor, mai ales când este foarte cald, este complicată.

Există totuși un truc grozav, care presupune folosirea unui prosop de bucătărie. Legumele pot fi păstrate la frigider, datorită acestui truc.

Legumele precum broccoli, morcovii, țelina și conopida trebuie păstrate în pungi de plastic sau în recipiente de frigider. În general, fiecare frigider are o zonă specială pentru fructe, pentru a asigura că acestea sunt conservate în cel mai bun mod.

Adăugați acest ingredient în chiftele: doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc

Există câteva legume care pot fi păstrate și mai bine cu ajutorul unui prosop umed. De exemplu, sparanghelul: trebuie doar să înfășurați tulpinile într-un prosop umed și să le păstrați în poziție verticală, pentru a obține un rezultat excepțional.

Același lucru este valabil și pentru legumele cu frunze: cum ar fi salata verde. Procedând astfel, salata va rămâne proaspătă mult mai mult timp și își păstrează valorile nutriționale. Odată spălate și uscate, înfășurați frunzele într-un prosop de bucătărie și apoi stropiți-l cu puțină apă.

Plantele de cameră care „consumă” energia banilor: scapă imediat de ele

În acest fel vom economisi și mulți bani, deoarece legumele vor rezista mai mult și nu va trebui să le cumpărăm din nou. Cele mai comune legume care ar trebui păstrate la frigider sunt: ​​sparanghelul, fasolea verde, anghinarea, morcovul, conopida, țelina, castraveții, prazul, salata verde, ciupercile, mazărea proaspătă, ardeii, broccoli, spanacul, dovleceii și vinetele.

Există și alte legume care pot fi păstrate și în afara frigiderului: de exemplu, cartofii, ceapă și roșiile.

Congelați legumele 

 

În alte cazuri ar putea fi util să congelăm legumele: în acest fel le-am putea ține la îndemână chiar un an întreg. După ce le cumpărăm, le putem îngheța pentru a stoca și păstra nutrienții.

Trebuie doar să știm că mai întâi legumele trebuie fierte. Le puteți tăia sau lăsa întregi, apoi să le fierbeți două minute și să le puneți imediat  în apă cu gheață. Odată congelate, legumele pot fi păstrate până la un an!

Trebuie spus că pentru unele tipuri de legume această procedură nu este recomandată. Să ne gândim la anghinare, vinete, salată verde, cartofi și varză. Toate sunt alimente care pierd mult din calitate din punct de vedere nutrițional.

 

BONUS. Înfășurați roșiile necoapte în ziare și puneți-le într-un loc răcoros: un truc genial, despre care nu v-a spus nimeni  

 

Roșiile sunt legume pe care le poți găsi tot anul în magazine. Dar doar gospodinele cu experiență cunosc un truc, care le permite să păstreze roșiile mai mult timp. Este un truc despre care nimeni nu ți-a spus vreodată.

Nu putem renunța la roșii în bucătărie, deoarece sunt versatile și gustoase, le plac tuturor și ne permit să creăm tot felul de rețete.

Vara roșiile sunt esențiale în bucătărie, pentru rețete proaspete de salate. Dar ca să le ai mereu proaspete și coapte trebuie să recurgi la un truc, pe care puțini oameni îl știu.

Dezgheață și curăță congelatorul în doar jumătate de oră: trucul care își va ușura munca

Când ne dăm seama că roșiile cumpărate nu sunt încă coapte bine, riscăm să nu obținem rezultatul dorit atunci când ne apucăm de treabă ca să gătim ceva. Pentru a rezolva această problemă există un truc simplu și rapid.

Ceea ce ai nevoie sunt simple foi de ziar. Atenție, nu folosiți foile din reviste, ci doar cele din hârtie din ziar.  Va fi suficient să înfășurați roșiile necoapte într-un ziar și să le păstrați la loc răcoros, ferit de umiditate toată ziua. Se vor coace într-o clipă și vor fi gata de utilizare și gustoase! Un truc genial, fără îndoială. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel