Religia la Bacalaureat, propunere controversată. Dan Negru: Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Facebook, Dan Negru
Foto: Facebook, Dan Negru
Dan Negru susţine că a nu-ţi cunoaşte cultura religioasă e "o formă de prostie fudulă."

Biserica Ortodoxă Română și reprezentanții altor 12 culte religioase recunoscute de statul român i-au cerut oficial ministrului Educației, Ligia Deca, să introducă în proiectul Legii învățământului posibilitatea ca Religia să fi aleasă de către elevi ca probă de examen la noul Bacalaureat. Dan Negru, cunoscut pentru reacţiile acide în online, a reacţionat joi pe Facebook:

”Propunerea ca religia să fie materie opțională la Bacalaureat a stârnit iureș. Unii pro. Alții contra. Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj în viață! Santa Maria delle Grazie unde se află "Cina cea de taină" a lui DaVinci sau "Capela Sixtină” a lui Michelangelo sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie. Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii. Să trăiești într-o Europă creștină cu istorie și artă creștine și să nu știi nimic despre cultură religioasă e o formă de prostie fudulă. Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință. Patimiile lui Iisus nu trebuie să-i sperie! Iisus nu ne cere să murim ca EL, ne cere să trăim că el. Celor din gașca "anti" le-aș aminti și vorba lui Einstein: "Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă"”. 

DCNews a lansat un sondaj pe această temă. Poți vota accesând site-ul, iar rezultate live sunt disponibile aici

Ce scrie în solicitarea celor 13 culte religioase

„Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților”, se arată în adresa comună a celor 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român. 

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel