Nu există dovezi că ursul împușcat este același cu cel care a coborât în localitate
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Nu există dovezi ca ursul împușcat este același pentru care s-a emis ordin de derogare pentru că a coborât în localitate, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Nu avem poză cu ursul care cobora în localitate. Acolo se vorbea de mai multe exemplare care creează probleme. S-a dat aprobare, s-a emis acel raport pentru un exemplar și a fost extras un exemplar. Căutăm acum dovada monitorizării și încercăm să identificăm ursul Arthur, ca să putem compara dovezile din dosar cu cele care se referă la ursul Arthur. (...) Există un proces verbal în acest sens. Nu există film sau poze. Din acele procee verbale de monitorizare se spunea că era în cursul serii”, spune ministrul mediului, Tanczos Barna, întrebat dacă există vreo dovadă că ursul împușcat e același exemplar cu cel care a cauzat pagube.

În ceea ce privește identificarea ursului ucis, ministrul a afirmat că aceasta se va face prin probe ADN.

„Până în momentul apariției acestor informații în presă, Ministerul n-a deținut nicio informație cu privire la existența ursului Arthur, însă certitudinea există în ceea ce privește exemplarul recoltat. Din exemplarul recoltat s-au cerut probe ADN și am trimis la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură. În ceea ce privește exemplarul recoltat avem certitudinea și posibilitatea identificării. Pentru a compara aceste mostre ADN cu ceva vom solicita informații de la acele organizații care au avut posibilitatea sau au făcut monitorizare. În acelați timp vom solicita și poze, pentru a compara poza din dosarul de extragere cu celelalte poze. Este relativ greu pentru că pozele nu sunt în aceeași perioadă, poza de recoltare este din iarnă, pozele celelalte pe care le-am văzut și eu pe internet sunt din alte perioade, dar certitudinea poate fi oferită de mostrele ADN”, a mai spus ministrul Mediului.

VEZI ȘI: Tanczos Barna, despre ursul Arthur: Prințul a avut autorizație de vânătoare, permis de port-armă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel