Nu e risotto-ul italienilor, dar pilaful tradițional românesc are ceva aparte. Rețetă hrănitoare și gustoasă
Nu este risotto-ul italienilor, dar pilaful de orez cu legume are ceva aparte.
Ingrediente
2 căni orez
4 căni apă apă
2 cepe
1 morcov
1 ardei
2 ciuperci
4 linguri ulei
o conservă roșii cuburi în bulion
2 linguri mărar mărunțit
sare
piper
Mod de preparare
Mărunțește ceapa cât mai fin, apoi separat toacă celelalte legume. Călește ceapa pentru pilaful cu legume pentru 1-2 minute în cele 4 linguri de ulei.
Adaugă legumele tocate fin și lasă-le 2 minute, apoi adaugă apa, urmată de orez. Presară puțină sare, după gust.
Așază capacul pe cratiță și lasă pilaful cu legume să fiarbă la foc mic-mediu pentru 15-20 minute.
Adaugă apoi roșiile cuburi și amestecă, mai lasă apoi pilaful cu legume pentru încă 5 minute la foc mic.
Potrivit retetepractice.ro, presară mărarul tocat fin și servește pilaful de orez cu legume alături de un preparat din carne sau lângă o salată verde sau murături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News