Nu e risotto-ul italienilor, dar pilaful tradițional românesc are ceva aparte. Rețetă hrănitoare și gustoasă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Rețete
Rețete
Nu este risotto-ul italienilor, dar pilaful de orez cu legume are ceva aparte.

Ingrediente

2 căni orez

4 căni apă apă

2 cepe

1 morcov

1 ardei

2 ciuperci

4 linguri ulei

o conservă roșii cuburi în bulion

2 linguri mărar mărunțit

sare

piper

Mod de preparare


Mărunțește ceapa cât mai fin, apoi separat toacă celelalte legume. Călește ceapa pentru pilaful cu legume pentru 1-2 minute în cele 4 linguri de ulei.

Adaugă legumele tocate fin și lasă-le 2 minute, apoi adaugă apa, urmată de orez. Presară puțină sare, după gust.

Așază capacul pe cratiță și lasă pilaful cu legume să fiarbă la foc mic-mediu pentru 15-20 minute.

Adaugă apoi roșiile cuburi și amestecă, mai lasă apoi pilaful cu legume pentru încă 5 minute la foc mic.

Potrivit retetepractice.ro, presară mărarul tocat fin și servește pilaful de orez cu legume alături de un preparat din carne sau lângă o salată verde sau murături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel