Nu aruncați apa în care ați fiert ouăle. Iată două motive
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu aruncați apa în care ați fiert ouăle. Iată două motive. Sursa - pixabay.com
Nu aruncați apa în care ați fiert ouăle. Iată două motive. Sursa - pixabay.com
Ouăle fierte sunt adesea folosite ca ingredient în salate. În plus, pot fi consumate și ca un fel de mâncare independent. 

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că bucătarii gătesc, în mod regulat ouăle, în apă clocotită. După ce ouăle au fiert, gospodinele tinere se întrebă ce să facă cu apa din oală.

Nu vă grăbiți să aruncați apa foarte fierbinte la chiuvetă, deoarece poate produce daune grave atât chiuvetei, cât și conductelor.

Puteți arunca apa clocotită în chiuvetă doar dacă materialul din care sunt realizate instalațiile sanitare poate rezista la schimbări bruște de temperatură.

O plantă cu flori asemănătoare margaretelor rezistă frigului și secetei. Va înfrumuseța orice casă și curte

Dacă bucătăria dumneavoastră are o chiuvetă obișnuită, atunci nu aruncați apa până când nu s-a răcit.

În al doilea rând, gospodinele istețe nu se grăbesc să arunce apa rămasă după fierberea ouălor, deoarece o pot folosi în altă parte.

Nu uitați că lichidul rămas în oala în care a fiert ouăle conține un număr mare de substanțe utile și oligoelemente. De aceea, apa, în care au fiert ouăle, este ideală pentru udarea plantelor de interior.

Vezi si:

Nu aruncați apa în care ați fiert cartofii. Trei utilizări pe care le știu doar gospodinele cu experiență

Multe gospodine gătesc diferite preparate delicioase pe baza de cartofi. Cu toate acestea, unele fac o greșeală mare, atunci când aruncă apa în care au fiert cartofii.

Nu aruncați apa în care ați fiert cartofii, deoarece este valoroasă. Unele gospodine o folosesc pentru spălarea tacâmurilor. 

Pentru acest lucru, puteți folosi apă răcită, rămasă după fierberea cartofilor. Turnați apa într-un recipient adânc și puneți furculițele, cuțitele și lingurile, pentru cinci minute. După aceea, este suficient doar să clătiți tacâmurile sub un jet de apă curată și să le ștergeți.

Și baia fără ferestre va mirosi proaspăt și curat, dacă știi aceste trucuri simple

Curățarea cabinei de duș poate fi foarte dificilă din cauza plăcii specifice. De regulă, în acest scop folosiți substanțele chimice de uz casnic. Cu toate acestea, puteți folosi apa rămasă după fierberea cartofilor, care este ieftină și ecologică. Înmuiați un burete în apa călduță și ștergeți cabina de duș, apoi clătiți din abundență.

Cada galbenă va străluci de curățenie: ai nevoie de câteva ingrediente simple și petele vor rămâne amintire

Dacă vă place să gătiți diferite sosuri, folosiți, de obicei, făină sau amidon pentru a le îngroșa. În locul amidonului și a făinii, puteți folosi apa în care au fiert cartofii, care este bogată în amidon. Dacă ați pus în oală cartofi fără coajă, apa lor poate fi folosită la prepararea supelor și a ciorbelor.

BONUS. Înfășurați roșiile necoapte în ziare și puneți-le într-un loc răcoros: un truc genial, despre care nu v-a spus nimeni   

Roșiile sunt legume pe care le poți găsi tot anul în magazine. Dar doar gospodinele cu experiență cunosc un truc, care le permite să păstreze roșiile mai mult timp. Este un truc despre care nimeni nu ți-a spus vreodată.

Nu putem renunța la roșii în bucătărie, deoarece sunt versatile și gustoase, le plac tuturor și ne permit să creăm tot felul de rețete.

Vara roșiile sunt esențiale în bucătărie, pentru rețete proaspete de salate. Dar ca să le ai mereu proaspete și coapte trebuie să recurgi la un truc, pe care puțini oameni îl știu.

Dezgheață și curăță congelatorul în doar jumătate de oră: trucul care își va ușura munca

Când ne dăm seama că roșiile cumpărate nu sunt încă coapte bine, riscăm să nu obținem rezultatul dorit atunci când ne apucăm de treabă ca să gătim ceva. Pentru a rezolva această problemă există un truc simplu și rapid.

Ceea ce ai nevoie sunt simple foi de ziar. Atenție, nu folosiți foile din reviste, ci doar cele din hârtie din ziar.  Va fi suficient să înfășurați roșiile necoapte într-un ziar și să le păstrați la loc răcoros, ferit de umiditate toată ziua. Se vor coace într-o clipă și vor fi gata de utilizare și gustoase! Un truc genial, fără îndoială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel