Nu arunca resturile de pâine: le poți folosi pentru a fertiliza plantele de interior
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu arunca resturile de pâine, le poți folosi pentru a fertiliza plantele de interior. Sursa foto: freepik.com
Nu arunca resturile de pâine, le poți folosi pentru a fertiliza plantele de interior. Sursa foto: freepik.com
Fiecare persoană care crește flori pe pervazul ferestrelor visează ca acestea să arate luxuriant  și să înflorească spectaculos.

Și poți obține rezultatele mult visate cu ajutorul unor mijloace suplimentare. În același timp, trebuie să renunți  la îngrășămintele chimice, deoarece hrănirea plantelor cu pâine este mult mai eficientă.

Tehnologia de preparare a unui îngrășământ pe bază de pâine este foarte simplă. Resturile de pâine trebuie puse într-o oală cu apă. Deasupra se pune o farfurie și mai grea, astfel încât bucățile de pâine să nu plutească. Oala cu bucățile de pâine trebuie plasată într-un loc întunecat și cald timp de o săptămână.

Fierbe un măr cu o crenguță de rozmarin și bea lichidul: rezultatele se vor vedea imediat

După 7 zile, soluția trebuie filtrată printr-o pânză și apoi, amestecată cu o cantitate mică de apă curată.

Udă florile de cameră cu acest lichid. Rezultatul te va surprinde plăcut, iar după două săptămâni plantele vor arata mult mai bine. Frunzele nu vor mai cădea, vor fi sănătoase și verzi.

Iarna florile intră în repaus vegetativ, de aceea, în această perioadă, este esențial să știi cum să le uzi. În sezonul rece, plantele trebuie udate doar atunci când solul de la suprafață este cu adevărat uscat. Nu uita că solul trebuie să fie în cele mai bune condiții pentru a asigura  o bună  creștere a plantelor. El este cel care hrănește plantele furnizându-le nutrienții necesari și permite drenarea eficientă a apei.

Trucul genial cu care plantele tale vor înflori foarte repede: ai de urmat câțiva pași

Iată câteva sfaturi recomandate de grădinarii cu experiență.

- Nu folosi apă rece, ci mai degrabă apă la temperatura camerei. Acest lucru va evita șocul termic care poate afecta plantele.

- Temperatura din interiorul camerei în care ții plantele este fundamentală. Asigură-te că florile nu stau lângă calorifer sau orice sursă de căldură.

- În decembrie și ianuarie, ar fi o idee bună să pui un strat protector deasupra solului pentru a proteja rădăcinile și tulpina de îngheț. Această soluție se aplică plantelor în ghiveci din interior, precum și celor de pe terasă, din grădină sau curte.

Nu puneți niciodată aceste plante pe pervaz: după câteva zile vor muri

Majoritatea plantelor de interior au nevoie de 70-90% umiditate, ceea ce este imposibil de realizat într-un apartament. Pentru a remedia acest lucru, tot ce trebuie să faci este să plasezi un umidificator lângă plante.

Desigur, în magazinele specializate, poți cumpăra oricând produse specializate, destinate întreținerii plantelor, în special un amestec organic, format din rumeguș și așchii de lemn. Acest amestec se pune pe lângă plante pentru a le proteja de înghețurile iernii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel