Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Nu arunca piureul rămas în frigider: iată o rețetă delicioasă care te va cuceri

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Nu arunca piureul rămas în frigider, iată o rețetă delicioasă care te va cuceri. Sursa foto: freepik.com
Nu arunca piureul rămas în frigider, iată o rețetă delicioasă care te va cuceri. Sursa foto: freepik.com

Gospodinele prepară, deseori, piure de cartofi. Dar piureul rămas este aruncat sau dat animalelor.

Gospodinele iscusite încearcă să nu facă asta, ci să folosească piureul rămas pentru a pregăti o rețetă delicioasă. Iată un preparat simplu, care va fi o cină perfectă. Vorbim despre musaca.

 

Vei avea nevoie:

piure de cartofi - 500 - 700 grame,

carne afumată  300 - 400 grame,

ceapă - 1 bucată,

ouă - 1 bucată,

smântână - 2 linguri,

roșie - 1 bucată,

unt - 10 grame.

 

Modul de preparare

 

Scoate piureul de cartofi din frigider, adaugă puțin unt topit și amestecă. Carnea afumată se taie bucăți mici și se adaugă în piureul de cartofi. Ceapa se toacă fin și se adaugă și ea în bolul cu piureul de cartofi. Încorporează oul și amestecă bine.

Chiftele de pește din conservă: ce să adaugi în compoziție pentru un gust deosebit

Adaugă și roșia tocată în amestecul de cartofi. O tavă de copt se unge cu unt și se toarnă compoziția pregătită.  Separat se amestecă smântâna cu sare și condimente după gust și se toarnă peste compoziția de cartofi.

Nu mai adăuga lapte în omletă. Iată rețeta pentru cea mai populară mâncare, servită la micul dejun

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și coace musacaua de cartofi cu carne afumată circa 20 de minute. Poftă bună! 

 

Cartofii vor fierbe de două ori mai repede dacă vei adăuga în oală un produs simplu

 

Știi că poți fierbe cartofii de două ori mai repede decât de obicei? Pentru asta vei avea nevoie de un produs care se află în absolut orice frigider, spun bucătarii.

De altfel, trucurile culinare sunt rezultatul experienței practice a bucătarilor. Un astfel de sfat nu apare degeaba.

Carne de vită, înăbușită în suc de fructe de pădure. O rețetă delicioasă pentru mesele festive

Despre ce e vorba? Despre unt. Când apa în care se află cartofii începe să farbă, pune o bucată de unt. La suprafața apei se va forma o peliculă, care va provoca cartofii să se gătească mai repede.

Dacă nu ai încercat încă un astfel de truc culinar, adaugă unt sau ulei când gătești cartofi. Folosește timpul rămas pentru a face, spre exemplu, și o salată. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel