Nu arunca apa în care ai fiert pastele. Este indispensabilă în bucătărie: șase moduri în care o poți folosi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu arunca apa în care ai fiert pastele. Este indispensabilă în bucătărie, șase moduri în care o poți folosi. Sursa foto: freepik.com
Nu arunca apa în care ai fiert pastele. Este indispensabilă în bucătărie, șase moduri în care o poți folosi. Sursa foto: freepik.com
Niciodată nu trebuie să arunci apa în care au fiert pastele. O astfel de apă te ajută la prepararea unor mâncăruri, la îngrijirea casei și la îmbunătățirea sănătății.

De obicei, după ce fierbi pastele, scurgi apa în chiuvetă, considerând-o absolut inutilă. De fapt, o astfel de apă îți poate fi de folos. Există o serie de opțiuni în care poți folosi apa în care ai fiert pastele. 

1. Pentru prepararea sosurilor. Apa în care au fiert pastele poate fi o bază excelentă pentru sosuri. Pentru a pregăti un astfel de sos, trebuie să adaugi în această apă ulei, brânză și condimente.

În plus, sosul pesto poate fi preparat pe baza unei astfel de ape. Pentru sos, trebuie să macini  nuci, usturoi și busuioc într-un blender. În continuare adaugă parmezan, care trebuie mai întâi ras, sare și ulei de măsline. Amestecul rezultat se diluează cu apa în care ai gătit pastele.

Prăjitură de ciocolată, la tigaie: este fabulos de bună și poate înfrumuseța o masă festivă

2. Pentru frământarea aluatului. O astfel de apă poate fi folosită în timpul frământării aluatului.

3. Pentru spălarea vaselor Oricât de ciudat sună, apa în care ai fiert pastele te poate ajuta la curățarea mai eficientă a vaselor murdare. Într-un astfel de lichid există amidon, care a fost eliberat din paste în timpul fierberii. Amidonul ajută la curățare vaselor murdare. Trebuie doar să umpli vasele murdare cu această apă. După 20 de minute, poți spăla vasele.

4. Pentru plantele de interior. În această apă există multe substanțe utile, prin urmare poți uda plantele de interior cu ea. Atenție însă: această apă nu trebuie să conțină sare și condimente. De asemenea, apa trebuie să fie răcită înainte de utilizare.

Nu mai arunca uleiul din conservele de ton în chiuvetă. Acesta este un obicei foarte riscant

5. Pentru păr. Substanțele benefice, care se găsesc în apa în care au fiert pastele, îți sunt de ajutor pentru întreținerea părului. O poți folosi ca mască pentru păr. Aplică apa pe toate șuvițele și lasă-o să acționeze 10 minute, apoi spală părul cu șampon. După acest tratament, părul tău va fi strălucitor și mătăsos.

6. Pentru dureri de picioare. Apa în care au fiert pastele poate ameliora durerile de picioare. Ține picioarele în această apă călduță timp de câteva minute, apoi clătește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel