Nu ar trebui să mănânci niciodată acest tip de PEPENE ROȘU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Pepenii verzi din estul Chinei sunt la mare căutare, deoarece sunt foarte mari și aspectuoși. În realitate, fermierii i-au injectat cu o supradoză de substanțe chimice, pentru profit.  

În speranța de a-și face pepenii verzi mai mari și mai profitabili, fermierii au folosit un accelerator de creștere cunoscut sub numele de Forclorfenuron.

Ce este Forclorfenuron?

Potrivit Agenției de Protejare a Mediului (EPA) din SUA, „Forclorfenuronul este o citokină care îmbunătățește mărimea fructelor”.

Wang Liangju, profesor la Colegiul de Horticultură al Universității Agricole din Nanjing, consideră că substanța chimică este sigură atunci când este utilizată corect. El a declarat, pentru The Associated Press, că medicamentul a fost utilizat prea târziu în sezon, când ploile abundente au jucat un rol în dublarea mărimii pepenilor. 

Reglementările chineze nu interzic utilizarea substanței și este permisă în Statele Unite pentru fructe precum kiwi și struguri, dar s-a raportat că mulți fermieri din China abuzează atât de produse chimice legale, cât și ilegale (pesticide și îngrășăminte).

Este sigur Forclorfenuron?

Conform unei fișe informative privind pesticidele EPA, Forclorfenuronul nu este neapărat inofensiv.

Cum să îți dai seama dacă fructele au fost crescute cu hormoni sau pesticide

Pepenii care sunt crescuți cu hormoni vor prezenta fisuri în interior. Acesta este un semn că pepenele roșu a crescut mai repede decât trebuia. De asemenea, lipsa gustului sau a aromei este un alt semn revelator. 

Produse care conțin cele mai multe pesticide:

Mere

Piersici

Nectarine

Cartofi

Struguri

Roșii cherry

Mazăre

Căpșune

Alimente care nu conțin reziduuri de pesticide:

Avocado

Porumb dulce

Ananas

Varză

Ceapă

Sparanghel

Mango

Papaya

Grapefruit

Kiwi

Pepene galben

Conopidă

Mazăre dulce

Cartofi dulci

Vânătă

Forclorfenuronul nu este singurul hormon de creștere utilizat la fructe și legume. Se mai utilizează oxitocină, etilenă, care poate conține urme de arsenic, și carbură de calciu, despre care se crede că provoacă o serie întreagă de probleme de sănătate.

Pentru a reduce expunerea la pesticide și substanțe chimice, cumpărați produse organice din piețe sau direct de la fermieri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel