Data publicării:

„Nu am aer“, ultimul mesaj al Alexandrei. Înainte să moară, tânăra mamă din Botoșani a implorat medicii să intervină: Vă rog din suflet! Nu mai rezist de durere

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Facebook Alexandra Ivanov
Foto: Facebook Alexandra Ivanov
Alexandra, tânăra care și-a pierdut viața săptămâna trecută, s-a rugat de medici să o opereze.

Cazul Alexandrei, tânăra de 25 de ani care și-a pierdut viața, vineri, la maternitatea din Botoșani, a stârnit un val de revoltă, iar personalul medical este acuzat de neglijență, fiind criticat inclusiv de autorități. În fața maternității a fost ridicat un altar dedicat tinerei, conform Adevărul.

Alexandra era însărcinată cu al patrulea copil, în 14 săptămâni și se confrunta cu dureri mari de burtă și sângerări. Femeia a fost dusă cu ambulanța la spital, în jurul orei 22:51, iar la 23:05 era în maternitate și era investigată de medici. Personalul medical ar fi ajuns la concluzia că nu se impunea evacuarea sarcinii - în ciuda durerilor mari și a sângerării de care se plângea femeia. Acesteia i s-a administrat un calmant, dar se pare că nu a avut efect. În plus, s-ar fi observat că sarcina s-a oprit din evoluție.

CITEȘTE ȘI       -      O femeie și-a aruncat copiii de la etaj. Filmul tragediei de la Botoșani / „Nu vreau să creadă lumea că sunt o criminală“ / video

„Nu am aer“

 

Înainte de a-și da ultima suflare, Alexandra a transmis un mesaj mamei sale, iar textul a fost unul de-a dreptul sfâșietor: „Nu mai aer“, i-a scris Alexandra mamei sale. 

Ea a suferit o hemoragie masivă și a murit în ciuda eforturilor de resuscitare. 

În primă fază, la ora 03:16 minute, Alexandra i-a transmis un prim mesaj medicului său curant:

„Bună seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săptămâni. Am venit la maternitate cu dureri mari de burtă și sângerări. Din păcate, bebe e oprit din evoluție. Credeți că se poate face ceva să fiu chiuretată în noaptea asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naștere. Vă rog din suflet“, i-a transmis Alexandra medicului său curant.

Apoi, la ora 04:18, Alexandra a insistat din nou și a cerut o intervenție din partea medicilor:

„Sunt Ivanov Alexandra! Credeți că-mi puteți face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet! Simt că o iau razna“, a scris Alexandra într-un mesaj pe WhatsApp, publicat de MonitorulBT.

La ora 06:40, tânăra a transmis un alt mesaj: „Nu mai pot!“

La ora 07:30, Alexandra a intrat în șoc, iar la 08:20 a fost declarat decesul.

Medicii de la maternitate au precizat că, în urma investigațiilor pe care le-au efectuat, nu se impunea ca Alexandra să fie operată de urgență în cursul acelei nopți. Femeii i s-a spus că va fi operată a doua zi, atunci când medicul său curant avea să ajungă la maternitate.

CITEȘTE ȘI        -        Concluzia lui Dan Negru, după accidentul provocat de Vlad Pascu de la 2 Mai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel