Nu ai timp să te joci cu animăluţul tău? Iată care sunt cele mai leneșe și mai somnoroase rase de câini
Câinii sunt animale atletice, numai bune de scos la plimbare. Se ştie că le place să alerge şi sunt foarte activi. Cei mai mulţi așa și sunt. Cu toate acestea, unele rase au un comportament mai rezervat şi sunt cunoscute drept „câini de stat în poală”.
Există și rase care nu sunt atât de bine adaptate la activitatea fizică. Iată câteva rase de câini care sunt leneși din fire, cu mențiunea că până și aceștia au nevoie de un minimum de activitate fizică.
1. Pechinezii
Pechinezii („câinii de Pekin”) sunt o rasă care a fost creată pentru curtea imperială chineză. Deoarece aceste animale au un corp compact, butucănos și fața lor este plată, nu sunt potrivite pentru activități care necesită multă energie. În schimb, pechinezul tinde să petreacă cea mai mare parte a zilei dormind și rareori necesită mai mult de 30 de minute de activitate fizică pe zi.
2. Basset Hound
Basset Hound a fost crescut pentru a fi folosit de regii francezi pe post de câine de vânătoare. Cu urechi mari și flexibile și botul lung, această rasă are corpul ideal pentru a urmări prada. Cu toate acestea, picioarele foarte scurte fac ca alergatul și chiar și mersul pe distanțe lungi să fie activități dificile. Acest lucru îl face pe Basset Hound să evite activitățile fizice îndelungate, preferând să-și petreacă timpul stând întins.
3. Ogarul cenușiu
Ogarul cenușiu este un alt câine de vânătoare cu un nivel de lene aproape șocant. Este cunoscut pentru faptul că este un alergător înnăscut și poate atinge până la 70 de km/h. Cu o sliuetă firavă și picioare lungi, este normal ca această rasă să fie asociată cu orice altceva decât cu lenea. Dar, în realitate, ogarul este un câine care preferă să își petreacă ziua întins. Poate dormi până la 18 ore!
4. Buldogul englezesc
Buldogul englezesc este o rasă al cărei corp te trimite imediat cu gândul la lene. În ciuda trupului său robust și musculos, structura corporală a acestui câine nu îi permite să desfășoare activități fizice foarte solicitante. În plus, botul plat îngreunează respirația, ceea ce îi face să pară mereu obosiți și fără suflare. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care buldogul poate petrece până la 90% din timpul său dormind.
5. Dog german
Dog german este una dintre cele mai mari rase de câini din lume. Fiind puternici, erau considerați câini de muncă, dar rasa a fost creată, de fapt, pentru pază. Deoarece acest animal este înalt, poate vedea pe distanțe lungi, fiind un excelent „câine-dădacă”. Cu toate acestea, are tendința de a respinge majoritatea activităților fizice. Creșterea acestor câini este foarte rapidă, iar dimensiunea corpului lor este atât de mare, încât nu pot rezista la majoritatea exercițiilor fizice.
6. Chow chow
Chow chow este o altă rasă dezvoltată pentru a fi folosită la pază, de data aceasta în palate. Sunt animale liniștite, care pot petrece ore întregi întinse într-un singur loc. Câinii chow chow sunt atât de „rezervați”, încât unii medici veterinari compară această rasă cu pisicile (exceptând agilitatea felinelor). Deoarece membrele lor posterioare sunt drepte și blana lor este extraordinar de groasă, prea multă activitate fizică poate fi dificilă și chiar incomodă pentru ei.
7. Ciobănescul de Pirinei
Ciobăneștii de Pirinei sunt o rasă crescută pentru a fi de ajutor ciobanilor. Cu toate acestea, în loc să ghideze oile, acești câini sunt de obicei mai eficienți în a avertiza asupra pericolelor și în a chema înapoi animalele care se îndepărtează de turmă. Chiar dacă sunt mari și au nevoie de mult spațiu, de obicei nu sunt foarte activi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News