Novak Djokovic are ambiții mari pentru 2024. Vrea să atingă Golden Slam, performanță pe care doar doi jucători au reușit-o în istorie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Captura video @ Eurosport
FOTO: Captura video @ Eurosport
Novak Djokovic, cel mai bun jucător de tenis din lume, are ambiții uriașe pentru anul viitor, după un sezon 2023 de excepție.

Novak Djokovic (36 de ani), liderul mondial ATP, a încheiat unul dintre cele mai bune sezoane din cariera sa. Și în ciuda faptului că a câștigat doar șapte turnee din acest acest an, a reușit să bifeze performanțe și recorduri greu de egalat de către ceilalți jucători sin circuit.

Astfel, Djokovic a câștigat trei dintre cele patru turnee de Grand Slam, cel de la US Open i-a adus cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam, egalând astfel recordul  australiencei Margaret Court, record stabilit în urmă cu 50 de ani, și a bifat o altă performanță uluitoare: a câștigat cel puțin 3 Grand Slamuri în 3 ani diferiți (2011, 2021 și 2023).

De asemenea a câștigat al 40-lea titlul ATP Masters 1000 din carieră, cel de la Paris-Bercy, precum și Turneul Campionilor, pentru a opta oară în carieră, unde în finală l-a învins pe italianul Jannik Sinner, cel care s-a calificat în semifinale de pe prima poziție din grupă, unde l-a învins pe Djokovic.

Celelalte două trofee din acest sezon ale lui  Djokovic au fost: Adelaide și ATP Masters 1000 Cincinnati.

Ajuns la 36 de ani, Novak Djokovic nu pare să dea semne de retragere din circuit, ba chiar a și glumit după US Open și a spus că ”după cum știși, jucătorii vin și pleacă. Va exista același destin și pentru mine. Până la urmă, într-o zi vor părăsi tenisul, peste vreo 23, 24 de ani. Și vor apărea noi jucători tineri. Până atunci, cred că mă veți mai vedea puțin”.

De la acel moment a reușit să mai ”prindă” două trofee, cel de la Paris, câștigat în fața bulgarului Grigor Dimitrov și cel de la Torino, în fața tânărului Sinner.

Ambiții uriașe pentru 2024

După victoria de la Torino, Novak Djokovic a afirmat că vrea să atingă The Golden Slam, adică toate cele patru trofee de Grand Slam, dar și trofeul de la Jocurile Olimpice de la Paris, performanță reușită de Andre Agassi, în 1999, respectiv, Rafael Nadal, în 2010. La feminin, această performanță a fost atinsă de Stefi Graff (1988, actualmente soția lui Agassi) și Serena Williams (2012).

”Am întotdeauna cele mai mari ambiții și obiective. Asta nu va fi diferit pentru anul viitor, asta e sigur. Dorința pe care o am este încă acolo. Corpul meu m-a slujit bine, m-a ascultat. Am o echipă grozavă de oameni în jurul meu.

Motivația, mai ales pentru cele mai mari turnee din sport, este încă prezentă. Încă mă inspiră să continui. La sfârșitul zilei, oamenii te văd strălucind la marile turnee, dar nu văd toate săptămânile și lunile de dedicare; muncești zi de zi, săptămână la săptămână, încercând să-ți construiești forma astfel încât să poți atinge vârful acolo unde îți dorești.

Pentru mine, evident, acestea sunt finalele de Grand Slam și Turneul Campionilor, iar anul viitor, sper, și Jocurile Olimpice. Mentalitatea este aceeași. Voi continua. Nu știu dacă voi avea un an la fel de bine anul viitor, dar voi păstra acest tip de prospețime a minții și motivația pentru a face asta”, a dezvăluit Novak Djokovic, potrivit The Tennis Letter, care citează presa italiană.

Citește și: Djoković, victorie magistrală la Turneul Campionilor. Nole l-a depășit pe Federer și a devenit cel mai de succes jucător din istoria turneului / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel