Noul PNL, obligat să-l excludă pe Mircea Ionescu Quintus
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nașterea marelui partid de dreapta, Alianța Creștin Liberală, rezultată în urma fuziunii PNL-PDL ar putea să nu reziste mult timp. Și asta din cauza divergențelor care persistă între vârfurile celor două partide. 

Negocierile PNL-PDL premergătoare congresului de sâmbătânu s-au referit doar la chestiuni de suprafață: sediu, imn, nume și al cea mai năstrușnică formulă de conducere din istorie, cu vreo sută de vicepreședinți.

Dar cea mai mare problemă o va avea seniorul PNL, Mircea Ionescu Quintus,   al cărui membru nu poate fi, conform noului statut, care interzice accesul persoanelor care au colaborat  cu Securitatea. 

Citește și: Doi grei din PNL, excluși după fuziunea cu PDL. Blaga: Articolul anti-penali e valabil pentru toți

Președintele PDL, Vasile Blaga, spunea înainte de congresul fuziunii celor două partide că statutul noului partid se va aplica tuturor membrilor, chiar dacă acesta va include un articol anti-penali care va duce la decapitarea unor nume cu greutate.

Alături de Mircea Ionescu Quintus,  liberalii Tudor Chiuariu și Florin Țurcanu, condamnați la închisoare cu suspendare, ar putea să-și piardă   calitatea de membru de partid. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel