Data publicării:

Noul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, primele declarații despre pensii și salarii. Ce s-a căzut de acord cu Comisia Europeană

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Ministrul Muncii. FOTO: Facebook @ Simona Bucura Oprescu
Ministrul Muncii. FOTO: Facebook @ Simona Bucura Oprescu
Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut primele declarații de la preluarea mandatului.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a avut o primă intervenție publică de la numirea sa în funcție, după plecarea lui Marius Budăi.

Potrivit noului ministrul al Muncii, Simona Bucura Oprescu s-a prezentat la minister încă de la depunerea mandatului, iar printre primele acțiuni făcute a fost ”constituirea echipelor care se vor ocupa de monitorizarea PNRR-ului, a țintelor și jaloanelor pe care le avem”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, la Antena 3 CNN.

”Trei variante de anexe în cazul profesorilor, dar și pe întreaga lege”

În ceea ce privește majorările salariale, ”avem deja pregătit proiectul de lege, trei variante de anexe în cazul profesorilor, dar și pe întreaga lege.

Banca Mondială lucrează deja la un impact bugetar pentru aceste variante, iar la final variantele vor fi prezentate coaliției pentru a alege una dintre ele și, bineînțeles, Comisiei Europene.

Dacă anvelopa salarială pe 2016, când am început evaluarea în perspectiva anului 2017, de când avem legea salarizării unitare, era de 65 de miliarde de euro, acum s-a ajuns la 120 de miliarde și asta ne arată pe de o parte că anvelopa a crescut și că trebuie foarte bine analizat impactul bugetar, dar în același timp constatăm cu toții că sunt din păcate discrepanțe, inechități în ceea ce privește legea salarizării unitare”, a declarat Simona Bucura Oprescu la Antena 3 CNN.

Potrivit ministrului, se dorește ca timpul de finalizare al acestei legi să fie unul ”cât mai puțin posibil”, mai mult, ”în negocierea cu Comisia Europeană s-a căzut de acord să avem o prioritizare a pensiilor, vom  veni cu pachetul de pensii de serviciu și pensiile de contributivitate, cererea de plată 3, ceea ce înseamnă că această este prioritatea imediată a ministerului.

Lucrăm, în paralel, și ca o prioritate și pentru legea salarizării”, a mai spus ministrul, ținând să sublinieze că ”pe măsură ce vom avansa vă vom spune toate aceste informații”.

Citește și: Legea salarizării, discutată săptămâna viitoare. Ministrul Muncii ar urma să se întâlnească cu reprezentanți ai BM și CE - Surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel