Veste proastă pentru Cîțu după ce Pavel Popescu a fost ales în fruntea PNL Sector 4. Legături cu clanul Pian-Duduianu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Pexels
Pexels
Alegerea lui Pavel Popescu la filiala PNL Sector 4, protejatul lui Florin Cîțu, nu este o veste bună pentru premier, acesta venind la pachet cu Silviu Mototolea, rudă prin asociere a clanului Pian - Duduianu. 

Alegerile interne din cadrul filialei Sectorului 4 a Partidului Național Liberal au fost lăudate de premierul Florin Cîțu, mai ales pentru faptul că protejatul său, Pavel Popescu, este cel care le-a câștigat, scrie Antena3.ro. Există, cu toate acestea, și un revers al medaliei, adevărul din spatele victoriei putând să îi dăuneze actualului șef al Guvernului, care aspiră la funcția de președinte a Partidului Național Liberal.

Legături cu clanul Pian - Duduianu

Motivul unor potențiale probleme este Silviu Mototolea, care a venit la pachet cu Pavel Popescu. Mototolea este vărul liderilor clanului Pian - Duduianu, acesta candidând la rândul lui pentru funcția de prim-vicepreședinte al filialei liberale din Berceni.

Cum este și normal pentru politicienii autohtoni, premierul va nega afilierea sa sau a echipei sale cu o grupare de indivizi periculoși, dar până la declarațiile previzionate, se pot enumera realizările lui Mototolea. 

Din experiența vastă a acestui individ se pare că s-a inspirat și Pavel Popescu când a ales agenții de pază care să asigure liniștea și pacea de la alegerile filialei. Tot în cadrul alegerilor a avut loc un incident în care actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a fost îmbrâncit de agenți de securitate, aduși de oamenii lui Cîțu. 

Vezi și: Ludovic Orban, ”îmbrâncit”. Președintele PNL lămurește situația

Legăturile lui Mototolea nu se opresc la verii săi, acesta fiind și nepotul primarului din Valea Dragului (Giurgiu), Marin Mototolea, care a fost reținut de DNA în cadrul unui dosar cunoscut ca „Mită la Permise Giurgiu”.

Rude și legături 

Mototolea s-a afiliat temutului clan interlop în urmă cu mai mulți ani, după ce verișoara sa primară s-a căsătorit cu Florin Duduianu, zis și Emi, fiul cel mare al interlopului Nicolae Duduianu, zis Pian. După fericitul eveniment, Mototolea a intrat în politică, susținut de unchiul său. Marin Mototolea a scăpat de un mandat de arestare preventiv invocând probleme medicale, fiind mai apoi numit membru în consiliul de administrație al fabricii de timbre Romfilatelia.

Tot de numele lui Silviu Mototolea s-a legat un scandal în privința asigurării hranei asistaților sociali ai DGASPC Giurgiu, din februarie 2020. Organele de control au constatat deficiențe grave în activitatea companiei care furniza în sistem de catering hrana celor asistați, firma fiind închisă în urma controlului. Firma îi aparținea lui Silviu Mototolea, care era favorizat de baronul de Giurgiu Niculae Bădălău și de finul său, Marian Mina, care era la acea vreme președinte al Consiliului Județean Giurgiu, în subordinea căruia DGASPC operează. 

Vărul interlopilor din clanul Pian - Duduianu a candidat și la funcția de  prim-vicepreședinte PNL Sector 4, susținut de câștigătorul Pavel Popescu și de premierul Florin Cîțu.

După câteva zile de la alegeri, a fost arestat Elvis Pian, unul dintre verii prin alianță ai politicianului Mototolea, într-un dosar de şantaj şi furt. Elvis Pian ar fi fost implicat într-un caz de fur, acesta șantajându-l pe proprietar, promițându-i că îi va returna automobilul în schimbul unei sume de bani. 

Din acestea se poate trage concluzia că la conducerea PNL Sector 4 funcțiile de conducere sunt ocupate de oameni cu legături în cele mai temute grupări din țară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel