NOUL coronavirus. Țara care ar putea LOVI România. Este doar o chestiune de timp
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cum și de unde ar putea ajunge în România noul coronavirus?

Răspunsul este simplu: nu din China, așa cum poate vă imaginați, ci din Italia, țara aceasta fiind plină de români. Să luăm cazul buzoiencei care a sunat disperată la 112 să spună că are simptomele noului coronavirus. Femeia întoarsă din Italia, a sunat la 112, anunțând că a intrat în contact cu o altă româncă ce avea grijă de o bătrână suspectă de coronavirus. De fapt, nu avea nimic.

Dar dacă știa că a intrat în contact cu o persoană care, la rândul său, a avut contact cu cineva cu noul coronavirus, de ce nu a stat 14 zile în carantină?! Și-a dat seama abia la Buzău că ar putea fi în pericol. Vorbim despre o inconștiență colosală din partea oamenilor care nu înțeleg gravitatea subiectului. 

Dacă îngrijești un om vârstnic în Italia suspect cu noul coronavirus, tu de ce nu stai în casă, în carantină 14 zile? Este atât de simplu! Trebuie să stai izolat două săptămâni, să nu călătorești cu avionul, niște reguli de bun simț. Dar pentru acest lucru trebuie să fii conștient.

În plus, Raed Arafat a declarat că probabilitatea ca țara noastră fie ocolită de cazuri de infectări cu noul coronavirus este foarte scăzută. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că, virusul va apărea în toate state europene, fiind doar vorba de o chestiune de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel