Noul Cod Civil schimbă regulile în privința căsătoriei și divorțului: Partenerul înșelat poate primi despăgubiri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cuplu divort
cuplu divort

Noul Cod Civil și Cod de Procedură Civilă schimbă mult regulile în privința căsătoriei și divorțurilor, astfel că partenerii infideli pot fi sancționați.

Ministerul Justiției a anunțat, luni, că va acorda DVD-uri gratuite magistraților pentru că aceștia să învețe noua legislație. Cea mai mare schimbare este în privința divorțului. Astfel, dacă un cuplu ajunge la divorț, judecătorii vor putea sancționa infidelitatea și vor putea acorda despăgubiri soțului înșelat. Despăgubirile pot fi achitate fie sub forma unei singure plăți, fie lunar, până la decesul persoanei, scrie citynews.ro.

Totodată, noile coduri prevăd proceduri în privința logodnei sau dezmoștenirii. Logodna este pentru prima dată reglementată legal, iar ruperea unei logodne poate fi, de asemenea, sancționată sau supusă la plata unei despăgubri, cum ar fi contravaloarea cheluielilor de nuntă. Totodată, după intrarea în vigoare a noului Cod Civil, persoana care vrea să își lase averea unui singur copil o va putea face, înlăturându-i pe toți ceilalți, fără ca actul testamentar să se supună la masa succesorală. Nu în ultimul rând, în noul Cod Civil se vorbește despre “contractul prenupțial” care poate fi autentificat la orice birou notarial și care vor putea fi modificate pe parcursul căsătoriei. Începând de săptămâna trecută, judecătorii și grefierii clujeni, dar și cei din celalalte instante din țara au început să primească DVD-uri gratuite ce conțin Noul Cod Civil al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel