Noua tulpină a coronavirusului. Spania şi Malta suspendă legăturile aeriene cu Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Spania şi Malta suspendă legăturile aeriene cu Marea Britanie, în urma descoperirii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2. 

Guvernul spaniol a anunţat luni că a decis, în acord cu omologul său portughez, să suspende începând de marţi zborurile dinspre Marea Britanie în urma descoperii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2, mai contagioasă, pe teritoriul britanic, informează France Presse şi Reuters.

Cetăţenii spanioli şi persoanele cu reşedinţa în Spania vor putea, totuşi, să intre pe teritoriul spaniol, a precizat executivul de la Madrid. Acesta a mai anunţat că vor fi întărite controalele la frontiera cu Gibraltar, enclava britanică situată în extremitatea sudică a Spaniei şi unde a fost detectată deja nouă variantă a coronavirusului.

Răsturnare de situație în Malta 

Şi Malta a informat luni că suspendă zborurile din şi spre Marea Britanie. Anunţul a venit la doar câteva ore după ce Ministerul Sănătăţii comunicase că pasagerii ce sosesc din Marea Britanie vor fi obligaţi să intre în carantină timp de 14 zile. Guvernul nu a explicat motivul schimbării deciziei.

Rezidenţii maltezi aflaţi în prezent în Marea Britanie vor avea totuşi permisiunea să revină în ţară, cu condiţia să se supună unui test pentru COVID-19 la sosire şi să intre în carantină 14 zile, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel