Altă declarație pe propria răspundere. Iată cui trebuie să mulțumim în caz de ceva!
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 24 iun 2020, 18:39
WhatsApp
Am și eu o întrebare pentru oamenii care merg la mare - în Vama Veche sau Mamaia.

Ce faceți după ce vă duceți în localuri? Ce faceți după ce dansați toată noaptea, corp la corp, în locuri cu aproximativ 2000 de oameni? Vă întoarceți acasă ca și când nimic nu s-a întâmplat? 

Sau aveți bun-simț și stați mai mult acasă după un weekend nebun, cu relaxare totală? Sau ieșiți la supermarket, fără probleme, cu masca pusă sub nas și suflați în gura celorlalți când sunteți la raftul cu bere? Sau mergeți cu metroul, autobuzul, tramvaiul fără mască pentru că voi muriți de cald și vă ustură nările? Sau stați la cozi la covrigi fără să păstrați distanțarea socială?

Adică dacă tot crezi că ai pus pe pauză pandemia ca să te distrezi în weekend în localuri, ești precaut și o lași mai moale cu ieșirile în următoarele 14 zile? Doar întreb. 

Pentru că mi se pare ireal cum unii oameni, care au trecut prin facultăți, care sunt oameni citiți, pot fi atât de iresponsabili când vine vorba de sănătatea celor dragi. Adică pot înțelege că te doare undeva de tine, dar ce-ai cu cei dragi? Ce-ai cu bunica ta? Ce-ai cu colegul tău cu diabet? Ce-ai cu prietenul tău, cu imunitate mai slabă, care nu știe că are vreo boală, cu care vei ieși la bere, după ce n-ai respectat nicio regulă în Vama Veche (puteți înlocui Vama Veche cu orice altă destinație)?

N-am crezut că unii sunt capabili de atâta egoism și se cred invincibili. Dar măcar știm cui să mulțumim dacă ne trezim că iar trebuie să scoatem vreo declarație pe propria răspundere. Cei care se distrează fără nicio responsabilitate ar trebui să-și aducă aminte de vremea când se duceau să-și ia bere, de la magazin, cu declarația pe propria răspundere la purtător. Parcă nu era prea plăcut...

Și nu vi se cere prea mult: doar o mască amărâtă și 1,5-2 metri distanțare socială. Dar e greu când ești iresponsabil. Relaxarea se face cu precauție și cu cap.

Capul de pe umeri.

În orice caz, poți merge la mare și să fii responsabil, cum fac deja mulți oameni, dar pentru asta trebuie să-ți pese de cei de lângă tine.

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?