Nou record mondial la înot. David Popovici, medaliat cu aur la Europenele de juniori în proba de 100 m liber / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
David Popovici devine un fenomen al natației. O nouă medalie de aur, la Europenele de juniori / Video Captură video phlo YouTube
David Popovici devine un fenomen al natației. O nouă medalie de aur, la Europenele de juniori / Video Captură video phlo YouTube
Sportivul român David Popovici, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, joi seara, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, cu un nou record mondial de juniori.

David Popovici a fost cronometrat în finală cu timpul de 47 sec 30/100, îmbunătăţind performanţa pe care o reuşise tot el, marţi, în seriile ştafetei de 4x100 m liber, 47 sec 56/100.

David Popovici i-a devansat în finală pe britanicul Edward Mildred, 48 sec 77/100, şi pe polonezul Mateusz Chowaniec, 49 sec 37/100.

VIDEO:

Tot joi, Denis Popescu s-a calificat în semifinalele probei de 100 m fluture, cu al 16-lea timp (54 sec 70/100), dar nu a reuşit să prindă şi finala, fiind înregistrat cu 54 sec 33/100 (al 14-lea timp). În finala probei de 1.500 m liber, Vlad Stancu s-a clasat pe locul 7, în 15 min 29 sec.

România (David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu) a cucerit, marţi, prima sa medalie, argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber. România este reprezentată de 11 sportivi la Europenele de juniori de la Roma, notează Agerpres.

Cum se vor desfășura JO de la Tokyo

Japonia a declarat stare de urgență în Tokyo pe perioada desfășurării Jocurilor Olimpice din această vară pentru a combate infectările cu coronavirus. Potrivit BBC, premierul Yoshihide Suga a spus reporterilor că din data de 12 iulie va fi stare de urgență în capitala niponă, iar situația va dura până în data de 22 august.

Astfel, barurile și restaurantele nu vor avea voie să servească băuturi alcoolice, în timp ce programul lor de funcționare va fi limitat până la ora 22:00, a anunțat un ministru din guvernul condus din Yoshihide. Infecțiile cu coronavirus din Tokyo cresc în timp ce ceremonia deschidere din 23 iulie se aproprie.

Niponii au respins ideea desfășurării competiției

Japonezii s-au opus vehement desfășurării evenimentului în Țara Soarelui Răsare, astfel că se cere amânarea sau chiar anularea. „Luând în calcul efectele variantelor de coronavirus și încercarea de a nu permite răspândirea din nou în întreaga țară, trebuie să ne întărim măsurile de combatere a epidemiei”, a spus premierul. „Din acest motiv, vom dicta stare de urgență pentru Tokyo”.

Organizatorii au interzis și accesul spectatorilor la aproape toate evenimentele de la Jocurile Olimpice. O conferință de presă este așteptată la ora locală 22:45. „Trebuie să lansăm un mesaj suficient de puternic și de lesne de înțeles din punct de vedere al limitării răspândirii [virusului]”, a explicat șeful JO 2020, Seiko Hashimoto, la începutul discuțiilor. „Va fi o decizie foarte dificilă de luat”.

În ce etapă a pandemiei se află Japonia?

Un nou val de infecții a început în luna aprilie în Japonia, însă țara a avut un număr relativ scăzut de cazuri confirmate de Covid-19, alături de o mortalitate destul de mică de 14.900 decese pe decursul întregii pandemii. Miercuri, au fost raportate 2.180 de cazuri noi de infectare, iar 920 s-au aflat în Tokyo.

Și vaccinarea a mers prost în Japonia, cu puțin peste 15% din întreaga populație a țării care să primească schema întreagă de imunizare. Există acum temeri legate de amenințările pe care le aduce varianta Delta. În Tokyo și Osaka, cele mai afectate orașe de ultimul val, autoritățile sper că persoanele de peste 65 de ani vor putea fi vaccinate complet până la finalul lunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel