NOU PACT DE COABITARE. Sorin Grindeanu, ezitant: Explicații în direct
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În spațiul public se vorbește despre un nou pact de coabitare premier-președinte. 

”Nu am făcut”, a spus premierul Sorin Grindeanu, la România TV. Întrebat de Victor Ciutacu dacă nu a făcut-o pe hârtie, el a precizat ”nu, nu am făcut-o de niciun fel”. 

”Eu înțeleg, așa cum crescut, să citesc foarte bine rostul instituției pe care o conduc, înțeleg să am o colaborare instituțională cu celelalte instituții din țara noastră, cum e și Administrația Prezidențială, Parlamentul României, dar conform Constituției” a afirmat premierul. Analistul Bogdan Chirieac i-a atras atenția că întrebarea este dacă vorbim despre o înțelegere ocultă, cum a fost în cazul lui Victor Ponta. 

[citeste si]

”Am avut chiar coabitări sau pact scris între Traian Băsescu și Victor Ponta, care nu a folosit la absolut nimeni și care a dus la experiențele pe care le știm cu toții. Eu respect ceea ce-mi dă voie legea să respect din acest punct de vedere” a afirmat Sorin Grindeanu. Bogdan Chirieac i-a spus premierului că legea nu-i interzice să facă un pact de coabitare: ”Ideea este dacă există ceva pe dedesubt și domnul Ponta vorbește despre externalizarea justiției. Aveți un ministru al Justiției care nu este om politic, nu a luptat alături de dvs în alegeri, nu a făcut promisiuni că va readuce democrația în România. Care sunt relațiile dintre dvs. și ministrul Justiției în acest moment?”. Sorin Grindeanu a răspuns, cu privire la Tudorel Toader că ”este membru în echipa pe care o conduc, nu sunt de acord că se externalizează justiția. Rostul fiecărui membru din echipa pe care o conduc e să pună în aplicare măsurile promise în fața cetățenilor, inclusiv dl Tudorel Toader”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel