Nou antibiotic puternic, descoperit de Inteligența Artificială
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Folosind Inteligența Artificială, specialiștii de la MIT au identificat un nou antibiotic care distruge inclusiv bacterii rezistente!  

Folosind un algoritm de învățare automată (machine-learning algorithm), cercetătorii MIT (Massachusetts Institute of Technology) au identificat un nou compus antibiotic foarte puternic. În testele de laborator, medicamentul a ucis multe dintre cele mai problematice bacterii cauzatoare de boli din lume, inclusiv unele tulpini rezistente la toate antibioticele cunoscute. De asemenea, a eliminat infecțiile în două modele diferite de cobai.

Modelul de algoritm, care poate analiza peste o sută de milioane de compuși chimici în câteva zile, este conceput pentru a alege antibiotice potențiale care ucid bacteriile folosind mecanisme diferite decât cele ale medicamentelor existente.

„Am vrut să dezvoltăm o platformă care să ne permită să valorificăm puterea pe care o are inteligența artificială pentru a crea o nouă epocă a descoperirii de antibiotice", spune James Collins, profesor de inginerie și știință medicală de la Institutul pentru Inginerie Medicală și Știință al MIT și de la Departamentul de Inginerie Biologică. „Abordarea noastră a dezvăluit această moleculă uimitoare, care este probabil unul dintre antibioticele cele mai puternice care a fost descoperit până acum", a continuat el.

Citește continuarea pe DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel