Nota 1 pentru elevii prinși cu cărți și telefoane la testele naționale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tes
tes

Elevii claselor a VIII-a care vor susține, în iunie, evaluarea națională, riscă să fie eliminați din examen, iar lucrarea să fie notată cu 1, dacă sunt depistați cu cărți ori cu aparatură electronică ce permit comunicarea sau stocarea informațiilor, char dacă acestea nu au fost folosite.

Potrivit metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale în anul școlar 2010-2011, elevii nu au voie să pătrundă în sala de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări ce pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, telefoane mobile sau cu orice instrument electronic de calcul, de stocare a informațiilor sau de comunicare.

Nerespectarea dispozițiilor menționate poate conduce, dupa caz, și la sancționarea asistenților care supraveghează desfășurarea examenului.

La evaluarea națională se pot înscrie atât absolvenții clasei a VIII-a din seria curentă, cât și cei din seriile anterioare care nu au participat în nicio sesiune la unul din examenele naționale (examenul de capacitate, testele naționale, tezele cu subiect unic sau evaluarea națională).

Candidații din promoțiile de până în 1998 inclusiv nu participă la evaluarea națională, întrucat pot solicita echivalarea examenului de capacitate. De asemenea, elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la evaluarea națională numai după echivalarea studiilor și promovarea examenelor de diferență stabilite de Ministerul Educației, prin Centrul Național pentru Recunoașterea și Echivalarea Diplomelor, mai prevede metodologia.

Evaluarea naționala se defasoar anual într-o singură sesiune.

Citeşte şi:

Funeriu: Cei care copiază la BACALAUREAT sunt eliminaţi, au INTERDICŢIE de a participa la 2 sesiuni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel