Nostra Silva cere DEMITEREA ministrului Mediului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România - Nostra Silva solicită premierului demiterea ministrului Mediului, Cristina-Daniela Paşca Palmer, şi a secretarului de stat Erika Stanciu la final de mandat.

'Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România, împreună cu reprezentanţii comunităţilor locale din zona Munţilor Făgăraş - unităţi administrative teritoriale, obşti de moşneni, composesorate, ONG-uri - solicită primului ministru, la finalul mandatului Guvernului Cioloş, un gest de onoare şi de reparaţie morală cu privire la mandatul dezastruos al echipei de la Ministerul Mediului: demiterea ministrului Cristina-Daniela Paşca Palmer şi a secretarului de stat Erika Stanciu', se arată într-un comunicat de presă.

Conform documentului, în timpul mandatului actualului ministru al Mediului, au existat criza licitaţiilor de masă lemnoasă de la RNP-Romsilva, din primăvara anului 2016, criza lemnului de foc şi criza de resursă pentru industria mobilei şi industria de prelucrare a lemnului, 'amplificată de un regulament catastrofal de vânzare a masei lemnoase'.

Mandat fără viziune

De asemenea, spune Nostra Silva, conducerea ministerului a stabilit un mandat fără viziune pentru noua conducere a RNP - Romsilva. O altă criză la care fac referire organizaţiile este cea a Legii contravenţiilor silvice, adoptată de Guvern prin OUG nr. 51/2016, fără nicio dezbatere publică.

Nostra Silva mai spune că s-a refuzat instituirea Consiliului Naţional al Silviculturii, care ar fi trebuit să fie un for consultativ în elaborarea politicilor şi strategiilor pentru sectorul forestier. Conform organizaţiei, nu s-au alocat cotele de intervenţie pentru carnivorele mari, o măsură luată în urma influenţării deciziei de către o echipă instituită printr-o notă a ministrului, în condiţiile în care exista o comisie stabilită prin ordin de ministru, fiind încălcat principiul ierarhiei actelor normative.

[citeste si]

Nostra Silva spune că aşteapă un Guvern şi un ministru al Pădurilor care să depăşească divergenţele şi contrele politice gratuite 'sau orgoliul de a te socoti predestinat să faci schimbări tocmai la păduri, unde saltul se realizează după legile lente ale naturii şi după cele fulgerătoare ale drujbei'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel