Urmărește emisiunea live
Noile amenzi pentru incendieri includ grătarele? Ministrul Mediului: Nu aș vrea să folosesc cuvinte dure
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Ministrul Mediului a fost întrebat dacă noile amenzi pentru incendieri includ și grătarele.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a fost întrebat, miercuri, 6 aprilie, dacă noile amenzi pentru incendieri includ grătarele.

Jurnaliștii i-au cerut lui Tanczos Barna lămuriri cu privire la incendierea deșeurilor, în condițiile în care în textul legii se vorbește despre incendierea „oricărui tip de deșeuri” și există deja reacții în spațiul public potrivit cărora, dacă un om face un grătar sau mâncare la ceaun în curte, ar putea să fie amendat.

„Nu aș vrea să folosesc cuvinte dure, este o interpretare total inexactă. Orice obiect trebuie reglementat pentru că poate spune oricine, dând foc la trei cauciucuri, că nu sunt deșeuri, sunt cauciucurile personale, tocmai a vrut să le folosească pentru mașină, dar nu sunt deșeuri, sunt obiectele. Deci, poate să spună oricine că obiectele incendiate nu sunt deșeuri din punctul lui de vedere”, a răspuns ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Cine nu se pricepe... să nu facă comentarii. Garda de Mediu știe exact ce înseamnă încadrarea unor bunuri sau obiecte la categoria deșeuri”, a adăugat ministrul Tanczos Barna.

Întrebat, concret, dacă oamenii care fac un grătar pot fi amendați sau nu, ministrul Tanczos Barna a răspuns: „Nu comentez prostii!”

Guvernul a adoptat, miercuri, 6 aprilie, o ordonanță de urgență care prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care incendiază sau îngroapă deșeuri. A fost aleasă varianta ordonanței de urgență „pentru că nu mai putem aștepta”, iar prevederile acesteia se vor aplica imediat după apariția în Monitorul Oficial.

Citește și / Dan Vîlceanu a demisionat

Dan Vîlceanu a anunțat, miercuri, că și-a dat demisia din funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

Dan Vîlceanu a afirmat că a înaintat demisia premierului Nicolae Ciucă.

„În urmă cu aproximativ o oră, după ședința de Guvern, am înaintat demisia domnului premier, așa cum am anunțat și în urmă cu câteva zile”, a spus Dan Vîlceanu, miercuri, 6 aprilie, într-o conferință de presă.

Dan Vîlceanu declarase, sâmbătă, după anunțul anterior că demisionează din funcția de secretar general PNL, că pleacă și de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

De altfel, și Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel