Noi vouchere pentru români, de până la 5 salarii de bază minime brute pe țară. Cine le poate primi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Românii vor primi noi vouchere.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că românii ar putea primi noi vouchere, cu o valoare de până la 5 salarii de bază minime brute pe țară. Acestea sunt destinate victimelor infracțiunilor grave.

"Ca femeie, nu doar ca ministră, sunt foarte sensibilă la problemele pe care trebuie să le depășească victimele infracțiunilor. Pentru că multe dintre ele sunt femei și copii. Statul român nu stă cu mâinile în sân! Voucherele destinate victimelor infracțiunilor grave vor opri lanțul vicios.

Ministerul Justiției a publicat anunţul privind achiziţia de "Servicii de emitere, alimentare și distribuire a voucherelor destinate victimelor infracțiunii". Suntem mai aproape să asigurăm accesul victimelor infracțiunilor la ajutorul financiar pentru a face față cheltuielilor imediate și urgente.

Cum pot fi cheltuite voucherele

Aceste vouchere destinate victimelor infracțiunilor grave înseamnă asigurarea cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente şi materiale sanitare, precum şi materiale de igienă şi de uz personal. Limita accesată poate fi de până la 5 salarii de bază minime brute pe țară. Pentru anul 2023, se estimează a fi emise 30 de vouchere.

Este un instrument nou, parte a Mecanismului național de susținere a prevenirii criminalității, care va funcționa pentru prima dată în acest an. Banii pentru vouchere provin din sumele confiscate, din valorificarea bunurilor confiscate și din executarea hotărârilor de confiscare prin echivalent în procedurile penale", a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel