Noi teste privind COVID-19. Se fac infectări deliberate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Marea Britanie intenționează să găzduiască studii clinice în care voluntarii sunt infectați în mod deliberat cu noul coronavirus.

Marea Britanie intenționează să găzduiască studii clinice în care voluntarii sunt infectați în mod deliberat cu noul coronavirus. Scopul este acela de a testa eficacitatea vaccinului în fața COVID-19. Se așteaptă ca așa-numitele „procese de provocare” să înceapă în ianuarie la un centru de carantină din Londra.

Câți voluntari s-au înscris?

Aproximativ 2.000 de participanți s-au înscris prin intermediul unei agenții din SUA, 1Day Sooner.


„Lucrăm cu parteneri pentru a înțelege cum am putea colabora în dezvoltarea unui vaccin anti COVID-19 prin studii de provocare umană”, a spus o purtătoare a de cuvânt a guvernului britanic. De asemenea, ea a mai precizat că discuțiile fac parte din „munca noastră de cercetare a modalităților de tratare, limitare și, sperăm, prevenirea virusului, astfel încât să putem pune capăt pandemiei mai devreme.“

În același timp, Open Orphan, o companie de servicii farmaceutice, a confirmat într-o declarație că se află în „negocieri avansate cu guvernul britanic și alți parteneri pentru un studiu de provocare a coronavirusului în Marea Britanie”, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel