Noi simptome rare de Covid-19. Sunt de lungă durată și chiar bizare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Noi simptome rare de Covid-19. Sunt de lungă durată și chiar bizare
Noi simptome rare de Covid-19. Sunt de lungă durată și chiar bizare
Durerea musculară și durerile articulare sunt simptome frecvente la pacienții cu COVID-19. Dar pentru unii oameni, simptomele sunt mai severe, de lungă durată și chiar bizare, cum ar fi apariția artritei reumatoide, miozita autoimună sau „degete COVID”. Un nou studiu de la Universitatea Northwestern din Statele Unite a confirmat și a ilustrat cauzele acestor simptome pentru prima dată folosind imagini radiologice.

Artrită, cangrenă sau dureri de umăr: noi simptome rare ale Covid-19

„Ne-am dat seama că virusul poate face ca organismul să fie atacat în diferite moduri, ceea ce poate duce la probleme reumatologice care necesită tratament pe tot parcursul vieții”, explică dr. Swati Deshmukh. Studiul, care este publicat în revista „Skeletal Radiology”, se bazează pe datele strânse de la pacienții din Northwestern Memorial Hospital în perioada mai 2020 - decembrie 2020.

„Mulți pacienți cu tulburări musculo-scheletice se recuperează, dar pentru unii simptomele devin severe, sunt profund îngrijorătoare și le afectează calitatea vieții, determinându-i să caute asistență medicală”, spune Deshmukh, profesor asociat de radiologie musculo-scheletică la Universitatea Northwestern.

Imaginile (tomografie, RMN, ultrasunete) pot explica de ce cineva poate avea simptome musculo-scheletice prelungite după Covid-19, determinându-i să caute medicul potrivit pentru tratament, cum ar fi un reumatolog. În unele cazuri, radiologii au sugerat chiar și un diagnostic Covid-19 bazat pe imagini musculo-scheletice la pacienții care anterior nu știau că au contractat virusul, a spus Deshmukh, citat de 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel