Noi restricții. La ce oră se închid mall-urile și magazinele, în funcție de rata de incidență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Autoritățile au stabilit noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului, în funcţie de rata de incidență.

În cazul județelor care au o rată de incidență între 4 cazuri şi 7,5 cazuri la mia de locuitori, restricţiile de circulaţie vor fi aplicabile începând cu ziua de vineri şi pe parcursul weekend-ului, în intervalul orar 20.00 - 5.00, informează Antena 3. În cazul în care avem judeţe care depăşesc rata de incidență de 7,5 la mia de locuitori, vorbim de restricţii de circulaţie pe durata întregii săptămâni, în acelaşi interval.

În ceea ce priveşte programul operatorilor economici, între 4 cazuri la mia de locuitori şi 7,5, programul se va încheia tot pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, începând cu ora 18.00. Dacă vorbim de județele cu o rată de incidență de peste 7,5 cazuri la mia de locuitor, atunci este aplicabil acest program, practic să se închidă de la ora 18.00, pe durata întregii săptămâni.

În ceea ce priveşte sălile de sport și fitness, dacă se depăşeşte rata de incidență de 4 la mie, vor fi închise. În plus, ar urma ca pe durata weekendului să nu se poată ieși din București. 

Restricții Sărbători

În ceea ce priveşte Paştele Evreiesc, care va fi sărbătorit în această sâmbătă spre duminică, vorbim de o serie de derogări între orele 18.00 - 22.00. În ceea ce priveşte Paştele Catolic şi Paştele Ortodox, urmează să existe o serie de derogări în ceea ce priveşte circulaţia de la ora 20.00 până la ora 2.00. 

Vezi și: Noi restricții acolo unde rata de incidență a depășit 4. Alin Stoica, prefectul Capitalei: Se aplică imediat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel