Noi recorduri COVID-19 în România. Președintele Colegiului Medicilor cere ”un lockdown urgent”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, a vorbit despre intrarea României în lockdown. 

Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, susține că România ar trebui să intre într-un ”lockdown urgent” pentru ca numărul de infectări să fie redus și pentru a trece mai repede peste valul patru al pandemiei de coronavirus. 

”Nu mai avem de făcut decât să încercăm să mai salvăm oamenii. Eu acum nu văd altă soluție decât un lockdown urgent. Trebuie oprită activitatea și vaccinată populația. Fiecare om din această țară trebuie să înțeleagă că este în pericol. Fiecare dintre noi trebuie să încerce măcar să convingă pe cineva din jur să se vaccineze. Am intrat într-un șir de erori încă din vară când ne relaxam. Noi trebuia să luăm atunci măsurile pe care ei vor să le ia, cum este pașaportul verde. Acum sunt în fază tardivă. Vom depăși și valul 4 însă cu ce preț? Vor muri foarte mulți oameni. Este dureros că marea majoritatea puteau fi prevenite prin această vaccinare”, a declarat Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, pentru Ziare.com.

COVID-19, cine a GREȘIT în România? 

Profesorul Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, susține că România trece printr-o creștere impresionantă a numărului de infectări cu coronavirus, iar multe dintre decese s-ar fi putut evita dacă s-ar fi luat măsuri din timp pentru a limita apariția și extinderea valului patru al pandemiei COVID-19. 

Mai mult, Daniel Coriu consideră că ”cineva trebuie să răspundă” pentru situația actuală în care se află țara noastră. 

"Când va trece de această pandemie, trebuie să găsim și niște vinovați, nu numai moral, ci și penal, pentru că au fost făcute niște greșeli. Cineva trebuie să răspundă, ca aceste greșeli să nu se mai repete. De ce nu s-a acționat, pentru că tot ce facem noi acum trebuia făcut încă din vară? Cu pașaportul verde, care e o chestiune corectă, cu testarea obligatorie a personalului medical, cu vaccinarea personalului medical...Toate acestea sunt lucruri puteau fi făcute încă din vară, când s-a discutat la Guvern, la minister. De ce nu au avut curaj să le implementeze atunci?", a declarat profesorul Coriu la RFI. 

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel