Data actualizării:
Data publicării:

Noi proteste la mai multe administraţii fiscale din ţară. Angajații au întrerupt lucrul

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Blocul Naţional Sindical
Facebook Blocul Naţional Sindical
Blocul Naţional Sindical (BNS) a transmis faptul că joi dimineaţă au loc proteste spontane la mai multe administraţii fiscale din ţară. 

”La această oră au loc proteste spontane în mai multe administraţii fiscale din ţară – Dolj, Bacău, Alba, Baia-Mare”, a anunţat joi BNS.

Iaşi: Protest spontan la Direcţia Judeţeană de Finanţe Publice

 

Sindicaliştii Direcţiei Finanţelor Publice Judeţene Iaşi au întrerupt activitatea şi au declanşat un conflict spontan de muncă, nemulţumiţi fiind de nivelul salarial.

Protestatarii spun că au cerut egalitate salarială între angajaţii tuturor instituţiilor similare din ţară, dar solicitarea nu a fost rezolvată nici până acum. Ei mai cer şi muncă egală între administraţiile financiare din ţară şi din structura centrală.

 

'Colegii din Direcţia de Finanţe Iaşi, membri ai Sed-lex, am hotărât să ieşim într-un protest spontan deoarece la ultima întâlnire avută cu ministrul de Finanţe în care au fost promise rezolvarea unor probleme de sistem. Prima care se putea rezolva foarte clar şi foarte uşor era egalizarea salariilor la nivelul tuturor direcţiilor regionale. Eu, la Iaşi, am un salariu mai mic decât colegii de la Galaţi, Buzău sau din alte administraţii financiare. Acesta este motivul pentru care ministrul de Finanţe a promis că va duce la Guvern o Ordonanţă de Urgenţă pentru egalizarea salariilor. Din informaţiile pe care le avem, ieri s-a luat decizia să nu mai fie pusă pe ordinea de zi. Celelalte motive sunt binecunoscute. O familie ocupaţională de finanţe diferită sau separată de familiile administraţie, o remunerare în funcţie de munca şi prestaţia depusă', a declarat presei liderul sindical, Dumitru Ceapoi.

 

 

Arad: Toţi angajaţii de la Finanţe au întrerupt lucrul spontan şi protestează

Angajaţii au oprit lucrul în jurul orei 09,00, inclusiv programul cu publicul, şi stau pe holurile instituţiei sau în curte, pentru că nu au autorizaţie de protest în stradă.

"Protestul spontan s-a declanşat de la vestea că pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de astăzi nu a fost introdus actul normativ privind egalizarea salariilor. Este decizia Coaliţiei de guvernare, care în urmă cu două săptămâni, când se protesta, ne promitea rezolvarea acestei probleme. Toţi angajaţii care sunt la lucru au oprit brusc lucrul", a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Finanţe Arad, Ioan Trifa.

Un protest similar a avut loc în urmă cu două săptămâni la Administraţia Finanţelor Publice Arad, angajaţii nefiind de acord cu planurile de reorganizare anunţate la nivel naţional.

"Colegii au hotărât să oprească activitatea din cauza nemulţumirilor. Am ajuns la punctul acela de fierbere, de ani de zile suntem într-un amplu proces de reorganizare, lumea s-a săturat de evenimentele acestea care nu se mai opresc. Din cauza acestei ordonanţe de guvern privind austeritatea se pare că sunt puse în pericol posturile noastre, veniturile se vor diminua şi activităţile sunt tot mai complexe, aplicaţiile nu merg, condiţiile de muncă sunt cele pe care toată lumea le ştie şi oamenii nu au mai putut fi ţinuţi sub controlul sindicatului", spunea atunci liderul sindical Ioan Trifa.

Timiş: Protest spontan, pe termen nelimitat, la ANAF Timişoara

Angajaţii ANAF Timişoara au declanşat, joi dimineaţa, un protest spontan, pe termen nelimitat, susţinând acţiunile de protest declanşate la nivel naţional, după ce coaliţia de guvernare a respins, miercuri, solicitările salariaţilor din sistem, au declarat, pentru Agerpres, protestatarii.

'Angajaţii au oprit total activitatea, azi dimineaţă, pe termen nelimitat. Coaliţia a respins aseară solicitările angajaţilor din fiscalitatea românească, prezentate de ministrul Finanţelor. Suntem în holurile instituţiei, dar cu siguranţă se va ieşi în stradă.

Guvernul acesta va trebui să ne dea socoteală pentru toate afirmaţiile false aruncate în mass-media, pentru toate intimidările la adresa noastră şi pentru instigarea claselor sociale, una împotriva alteia', au declarat, pentru Agerpres, surse din ANAF Timişoara.

Sindicaliştii din Finanţe susţin că s-a ajuns în această situaţie deoarece nemulţumirea angajaţilor din acest sector bugetar este profundă şi vizează atât salarizarea, cât şi lipsa unui sistem informatic integrat, lipsa acută de personal, şi lipsa de protecţie juridică a salariaţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel