Noi proteste ale taximetriștilor, în Capitală. Vezi când vor avea loc
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
protest-taximetristi
protest-taximetristi

Peste 2.000 de transportatori legali vor participa, marți și miercuri, în București la un protest prin care se cere aprobarea modificărilor la Legea taximetriei. Potrivit COTAR, mitingurile vor avea loc, în inervalul orar 10.00-14.00, în două locații, în fața Parlamentului și la Ministerul Transporturilor.

"Am cerut aprobare pentru 14.500 de maşini, însă nu au fost aprobate decât 2.000. Nu vor fi doar taxiuri, ci şi autocare, autobuze şi microbuze. Îm ambele zile, autovehiculele vor fi la Parlament, pe latura dinspre parcul Izvor, iar 400 de persoane vor protesta în faţa Ministerului Transporturilor, unde nu ne-au fost aprobate şi maşini", a precizat, pentru Mediafax, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu.

Acesta a mărturisit că nu exclude posibilitatea ca protestatarii să nu se conformeze întocmai programului stabilit cu municipalitatea pentru desfășurarea mitingului, existând riscul ca disperarea să-i împingă pe taximetriști să rămână în continuare la protest.

"Personal, am informat Jandarmeria în legătură cu această posibilitate, pentru a nu fi acuzat că aş vrea să destabilizez situaţia. La aceste mitinguri de protest vor să vină transportatori din toata ţara, pentru că probleme nu sunt doar în Bucuresti, sunt în toate judeţele", a mai spus Ştefănescu.

În cazul în care revendicările transportatorilor legali vor fi soluționate marți, reprezentanţii COTAR susțin că protestele de miercuri nu vor mai avea loc.

O altă revendicare a mitingului taximetriștilor este scoaterea din Capitală a celor care nu au licență locală de transport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel