Noi programe de muncă în Tibet. China a relocat 500.000 de oameni
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Autoritățile chineze extind dramatic un program de muncă în masă în Tibet. Mai mulți analiști suspectează că ar avea legătură cu presupuse operațiuni de muncă forțată.

Republica Populară Chineză a stabilit noi cote pentru mutarea a sute de mii de muncitori rurali tibetani. Aceștia vor fi relocați în unități de tip „militar” pentru a-i instrui ca lucrători ai unor fabrici, conform documentelor analizate de cercetătorul Adrian Zenz pentru Jamestown Foundation, un institut de cercetare din SUA.

Documentele includ o notificare a guvernului regional tibetan în care se spune că 15% din populație, mai mult de 500.000 de persoane, a trecut prin programul de formare în primele șapte luni ale acestui an, aproape 50.000 fiind transferați în locuri de muncă în Tibet și câteva mii au fost trimiși în alte regiuni să lucreze în fabricarea și construcția de produse textile.

Programul este stipulat în cartea albă publicată de Beijing

Programul a fost introdus în Regiunea Autonomă Tibetană în 2019 și 2020. Acesta promovează instruirea și transferul „lucrătorilor excedentari din mediul rural”, termen folosit și într-o carte albă publicată de Beijing săptămâna trecută, care își apăra programele de lucru în Xinjiang. La fel ca în acel caz, se pretinde că programul tibetan este un mod de a atinge obiectivul președintelui Xi Jinping de eradicare a sărăciei, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel