Noi migranți în Europa. Premierul Cehiei e „sigur că propunerea de cote obligatorii nu va fi reluată“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Noi migranți în Europa. Premierul Cehiei e „sigur că propunerea de cote obligatorii nu va fi reluată“  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Noi migranți în Europa. Premierul Cehiei e „sigur că propunerea de cote obligatorii nu va fi reluată“ / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Noi fluxuri de migranți au ajuns zilele trecute în exclava spaniolă Ceuta și în insulele din Marea Mediterană. Cu toate acestea, premierul Cehiei spune că e puțin probabil ca propunerea de cote obligatorii să fie revitalizată.

Aproximativ 6.000 de migranți au ajunsieri în Ceuta, o exclavă spaniolă vecină cu Maroc, în apropierea Strâmtorii Gibraltar. Oficialii spun că este un număr record de migranți și că 1.500 dintre aceștia sunt minori. În același timp, autoritățile spaniole spun că au trimis deja aproximativ 2.700 înapoi, dar nu și minorii. În ultima vreme, exclavele spaniole Ceuta și Melilla au devenit magneți pentru migranții africani (citește mai multe AICI).

Premierul Cehiei e ncrezător că nu vor fi impuse cote obligatorii

Pe măsură ce numărul migranților care se îndreaptă spre Europa crește din nou, în primele luni ale anului 2021, au ajuns peste 36.000 de migranți, cu aproximativ o treime mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, apar tot mai multe îngrijorări în statele membre ale Uniunii Europene. 

Premierul Cehiei a declarat pentru CNN Prima NEWS că nu poate prezice dacă ce a fost în 2015 se va repeta, însă el a subliniat că cotele de refugiați nu vor fi reluate. Cotele au făcut parte din propunerea Comisiei Europene din 2015, care a încercat să distribuie solicitanții de azil care au intrat în UE între statele membre ale Uniunii Europene.

"Sunt sigur că propunerea de cote nu va fi reluată. Ne-am luptat alături prietenul meu Viktor Orbán și am reușit. Statele precum Danemarca și Austria sunt acum de acord cu noi", a comentat Andrej Babiš. Potrivit acestuia, soluția constă în returnarea migranților ilegali în țările lor.

"Destinația migranților ilegali din Africa de Nord este Germania. Aceștia nu fug din cauza unui război, ci pentru o viață mai bună. Ucrainenii migrează pentru muncă", a remarcat primul ministru, precizează RMX.

Ieri, primul ministru spaniol Pedro Sánchez a anulat o călătorie la Paris, unde urma să participe la un summit condus de francezi privind ajutorul financiar pentru Africa. Acesta a promis că se va concentra asupra crizei din Ceuta și va da dovadă de „fermitate maximă” în restabilirea normalității în exclavă (citește mai multe AICI).

VEZI ȘI   -  Record de migranți în exclava spaniolă Ceuta / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel