Noi localități intră în CARANTINĂ de sâmbătă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Un comitet județean pentru Situații de Urgență a decis ca alte două localități să intre în carantină. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, vineri seară, instituirea carantinei în comunele Bălileşti şi Dârmăneşti, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19, scrie Agerpres. 

Potrivit hotărârii CJSU Argeş, carantina zonală se instituie pentru o perioadă de 14 zile, începând din 1 august, ora 19,00.

Decizia vine la propunerea DSP



Decizia a fost luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce în cele două comune s-a depăşit nivelul de alertă, de minim trei cazuri de infectare cu noul coronavirus la 1.000 de locuitori.

În localităţile carantinate se va permite intrarea sau ieşirea doar pentru transportul de marfă, pentru persoanele care lucrează sau desfăşoară activităţi în afara localităţii de domiciliu, dar şi pentru alte motive justificate, precum urgenţele medicale.

112 cazuri noi 



În judeţul Argeş s-au înregistrat, potrivit datelor comunicate vineri de Instituţia Prefectului, 112 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 3.224.

În spitale sunt internaţi 530 de pacienţi, dintre care 24 la ATI. De asemenea, 430 de persoane s-au externat la cerere. De la începutul pandemiei, 1.086 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 120 au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel