Noaptea Muzeelor la sate în Arhiepiscopia Târgoviștei - Galerie Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Prima ediție a ”Nopții Muzeelor la Sate”, s-a desfășurat, sâmbătă, 2 septembrie 2023 în întreaga țară și a cuprins, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, și muze din Eparhia noastră, de la mânăstirile: Dealu, Viforâta și Nucet.

Muzeele acestor mânăstiri au avut program prelungit (9-18), iar în cadrul lor au fost desfășurate activități dedicate cunoașterii patrimoniului bisericesc, sub genericul: Să redescoperim importanța patrimoniului bisericesc!

Aceste activități au fost realizate de mânăstiri în colaborare cu comitetele de tineret parohial de la parohiile: Răzvadul de Sus și Răzvadul de Jos- sub coordonarea preoților: Voinea Ion, Stana Bogdan Gabriel, Ceauş Marian și Vișan Bogdan Valentin (Mânăstirea Dealu), Parohia Nucet, (Mânăstirea Nucet) -sub coordonarea preoților: Banzea Constantin și Cârstea Ion Iulian, precum și Parohia Viforâta (Mânăstirea Viforâta) - sub coordonarea preoților: Badea Marian și Nuică Ştefan Valentin. (Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel