Noaptea muzeelor 2023. Sute de evenimente sunt înscrise în programul de sâmbătă, 13 mai
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: noapteamuzeelor.org
foto: noapteamuzeelor.org
Noaptea Muzeelor se va desfășura în 28 județe din România și două raioane din Republica Moldova.

Cea de-a 19-a ediţie a Nopţii Muzeelor va avea loc sâmbătă, 13 mai, şi va aduce publicului expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, prezentări, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte si tururi interactive, anunță Agenția de presă Rador.

„Anul acesta, în premieră, muzee din Republica Moldova s-au alăturat proiectului, pentru o ediţie comună cu România a Nopţii Muzeelor. Astfel, muzeele de peste Prut înscrise vor beneficia de promovare şi de reprezentare alături de cele din România, în cadrul platformei comune noapteamuzeelor.org”, au transmis organizatorii.

Ca în fiecare an, muzeele, dar şi spaţiile expoziţionale alternative se vor întrece pentru a propune programe surprinzătoare pentru toate vârstele. „Ne pregătim pentru o ediţie plină de evenimente, de mişcare şi de noutăţi, atât din punct de vedere al conţinutului, cât şi geografic. Avem deja 200 de evenimente înscrise în program, dintre care multe premiere, care acoperă 28 judeţe din România şi Bucureştiul, precum şi două raioane din Republica Moldova şi Chişinăul. Pe harta-program a Bucureştiului sunt înscrise deocamdată 49 de atracţii – 28 muzee şi 21 entităţi culturale şi studiouri creative. (…)”, a declarat Dragoş Neamu, coordonator Departament Relaţii Internaţionale şi Proiecte Culturale at Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, potrivit noapteamuzeelor.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel