Niveluri ridicate de DROGURI, depistate în apa unui râu din Anglia din cauza oamenilor care urinează în public
Niveluri ridicate de droguri au fost depistate în apa râului Whitelake din cauza oamenilor care urinează în public.
Oamenii de știință au descoperit ceea ce au numit "niveluri dăunătoare mediului" de droguri ilegale în râul Whitelake. Totul ar fi din cauza faptului că tot mai mulți oameni au urinat în public atunci când au participat la festivalul Glastonbury din Pilton, Somerset, scrie The Guardian.
Cercetătorii au măsurat nivelurile de droguri ilegale în râu înainte, în timpul și după ultimul festival Glastonbury, în 2019, comparând nivelurile din amonte și din aval. După festivalul din 2019, nivelurile de droguri din râul Whitelake au fost suficient de ridicate pentru a dăuna vieții sălbatice acvatice, inclusiv unei populații rară de anghilă, potrivit raportului.
Concentrația de cocaină, de 40 de ori mai mare
Oamenii de știință au constatat că cantitatea de droguri a fost de 104 ori mai mare în aval decât în amonte în săptămânile de după festival, crescând la niveluri care ar putea afecta ciclul de viață al anghilelor europene, o specie protejată. Concentrația de cocaină a fost de 40 de ori mai mare în aval, deși nivelurile de cocaină nu au fost considerate dăunătoare vieții acvatice.
Cercetările anterioare au arătat că urmele de cocaină din râuri pot determina anghilele să devină hiperactive și să experimenteze risipa musculară, afectarea branhiilor și modificări hormonale.
Campania „Nu face pipi pe pământ”
Dan Aberg, de la Școala de Științe Naturale a Universității Bangor, a declarat: „La fiecare festival de muzică se întâmplă contaminarea ilicită cu droguri din cauza urinării publice. Din păcate, apropierea festivalului Glastonbury de un râu are ca rezultat faptul că orice droguri eliberate de participanții la festival au puțin timp să se degradeze în sol înainte de a intra în ecosistemul fragil de apă dulce".
Un purtător de cuvânt al festivalului Glastonbury a spus că protejarea vietăților sălbatice este de „o importanță capitală” pentru festival și că ar fi fericiți să colaboreze cu cercetătorii pentru a le înțelege rezultatele și recomandările.
Înaintea festivalului din acel an, organizatorii Glastonbury au lansat o campanie, „Nu face pipi pe pământ”, pentru a crește gradul de conștientizare a daunelor asupra mediului cauzate de urinarea publică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News