Nike ar putea să aibă probleme de stoc din cauza epidemiei din Vietnam. Apple, Samsung și Puma sunt și ele pe listă
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Nike are probleme din cauza unor infecții record apărute în Vietnam.

Producția uneia dintre cele mai mari fabrici Nike din Vietnam a fost întreruptă din cauza unor cazuri de infectare cu coronavirus, conform BBC. Compania a refuzat să comenteze dacă vor exista probleme de stoc după ce s-a înregistrat un focar de infecții în zonă. În jur de jumătate din încălțările Nike au fost fabricate în Vietnam în ultimul an fiscal, astfel că acest lucru ar putea pune în dificultate lanțul de aprovizionare al producătorului de echipament sportiv.

Vietnam se lovește de o creștere record de cazuri pozitive de Covid-19 și s-a ajuns la niveluri nemaiîntâlnite din aprilie 2020. Cele mai multe focare de infecție sunt înregistrate în provincii industriale. Printre celelalte companii afectate s-ar număra și Apple, Samsung sau Puma, fiindcă există mai multe creșteri de infectări la mai multe fabrici din țara asiatică.

Nike caută să ajute furnizorii

„Sănătatea și siguranța coechipierilor noștri, dar și cele ale furnizorilor noștri, rămân o prioritate principală”, se arată într-un comunicat al companiei. Nike a transmis că firma va continua să colaboreze cu furnizorii și să-i susțină în încercarea de a combate creșterea de cazuri de Covid-19. „Suntem încrezători în capacitatea Nike de a se descurca în această dinamică pe termen scurt și rămânem prudenți în planificările noastre”, se mai arată în comunicatul Nike.

Unul dintre cei mai afectați furnizori Nike din regiune, Pou Chen Corp, face încălțăminte și pentru rivalii de la Adidas și este unul dintre cei mai mari producători de pantofi sport de firmă din lume. Operațiunile de la fabrica sa din orașul Ho Chi Minh au fost suspendate miercuri din cauza focarelor. Ministerul Sănătății din Vietnam a anunțat că fabrica va rămâne fără activitate timp de 10 zile. 56.000 de lucrători activau în această fabrică, fiind cel mai mare angajator al orașului cu 9 milioane de locuitori.

Problemele apar la mai multe companii importante

450.000 de angajați are Nike în Vietnam, dintre care 80% sunt femei. Probleme ar putea să apară și la Puma, care produce adidași tot în Vietnam. Între timp, Apple și Samsung au lanț de aprovizionare în cel mai afectate fabrici din regiunea nordică a țării. Sud-coreenii produc jumătate din telefoanele de pe plan mondial în Vietnam, iar trei fabrici din Ho Chin Minh au fost închise temporar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel