Nicușor Halici, prefectul de Vrancea, avize de legalitate pentru Mărășești și comunele Homocea și Ploscuțeni
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nicușor Halici, prefectul PSD al județului Vrancea
Nicușor Halici, prefectul PSD al județului Vrancea
Nicușor Halici, prefectul PSD al județului Vrancea, a emis două avize de legalitate pentru o serie de hotărâri adoptate de Consiliile locale ale orașului Mărășești și comunele  Homocea și Ploscuțeni.

„Am emis aviz de legalitate pentru o serie de hotărâri adoptate de Consiliul Local al orașului Mărășești, care vor dezvolta localitatea și vor aduce comunitatea la standarde europene.

Este vorba despre hotărârea privind aprobarea depunerii proiectului prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta 5 - Valul Renovării, Apelul de proiecte de renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale și a cheltuielilor legate de proiect pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Mărășești - etapa II”. Prin hotărâre a fost aprobată o valoare maximă eligibilă în sumă de 5.032.748 euro cu TVA (24.774.708,58 lei).

O altă hotărâre este cea privind aprobarea depunerii proiectului prin PNRR - Componenta 5 - Valul Renovării, Apelul de proiecte de renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale și a cheltuielilor legate de proiect pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Mărășești – etapa III”. Valoarea maximă eligibilă aprobată prin hotărâre este de 585.004 euro cu TVA, echivalent a 2.879.799,19 lei cu TVA.

De asemenea, prefectul de Vrancea a mai precizat că: „Am emis aviz de legalitate pentru o serie de hotărâri adoptate de Consiliul Local al comunei Homocea, care vor dezvolta localitatea și vor aduce comunitatea la standarde europene.

Este vorba despre hotărârea privind aprobarea Acordului de Parteneriat între comuna Homocea și comuna Ploscuțeni, în vederea depunerii Cererii de finanțare aferente obiectivului de investiții „Înființare rețea de alimentare și distribuție gaze naturale în comunele Homocea și Ploscuțeni”, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, și cea privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ aferente obiectivului de investiții „Înființare rețea de alimentare și distribuție gaze naturale în comunele Homocea și Ploscuțeni”.

Valoarea totală a investiției este de 39.871.679,87 lei.

Am venit să pun umărul la dezvoltarea comunităților locale din Vrancea, acesta este unul dintre obiectivele mele principale. Trebuie să contribuim cu toții la evoluția în bine a localităților din județ și, mai ales, să dăm un motiv diasporei să revină aici, acasă”, a precizat Nicușor Halici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel