Urmărește emisiunea live
Nicușor Dan, conferință de peste o oră. A cerut să nu fie întrebat despre lipsa căldurii și a apei calde
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Nicușor Dan
Nicușor Dan
Nicușor Dan a organizat duminică o conferință de presă, la care însă a refuzat să răspundă la orice întrebare legată de problema căldurii și a apei calde. Reamintim că unul dintre principalele sloganuri de campanie ale lui Nicușor Dan a fost "de mâine vei avea apă caldă" (după alegerea sa ca primar-n.r.)

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a organizat o conferința de presă care s-a desfășurat pe mai mult de o oră și jumătate. Tema a privit exclusiv despre noul plan urbanistic și despre dezvoltarea Capitalei. 

Nicușor Dan a evitat categoric să răspundă la orice întrebare referitoare la situația termoficării, deși în acest moment peste 850 de blocuri din București nu au căldură, relatează Antena 3. 

Guvernul va da bani pentru apă caldă și căldură. Nicușor Dan vrea banii până pe 10 ianuarie

Guvernul a anunțat săptămâna trecută că va iniţia un proiect de hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale unităţilor administrativ-teritoriale, ca soluţie imediată, pentru plata restanţelor la energia termică. 

De această formă de sprijin vor beneficia locuitorii din Bucureşti, Constanţa, precum şi din alte localităţi care se confruntă cu disfuncţionalităţi în livrarea energiei termice.

"Discuţiile cu privire la acordarea subvenţiei energiei termice vor continua şi în perspectiva definitivării de către Guvern a proiectului bugetului de stat pentru anul 2022", conform comunicatului.

Măsura a fost analizată la Palatul Victoria, la solicitarea premierului Nicolae Ciucă, în cadrul întâlnirii pe care reprezentanţii Guvernului au avut-o cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, pe tema situaţiei alimentării cu energie termică a celor două municipii şi impactul preţului gigacaloriei asupra populaţiei.

Se anunță facturi record la întreținere în această iarnă



La începutul întâlnirii, se spune în comunicat, prim-ministrul a solicitat reprezentanţilor Guvernului - miniştrii Finanţelor, Adrian Câciu, Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltan Cseke, Energiei, Virgil-Daniel Popescu - să găsească urgent soluţii pentru ca cetăţenii să beneficieze de apă caldă şi căldură şi să fie redus impactul pe care scumpirea gigacaloriei îl are asupra facturilor plătite de populaţie.

Sursa citată precizează că primarii celor două municipii au prezentat problemele cu care se confruntă sistemele de producţie şi distribuţie a energiei în sistem centralizat.

Totodată, s-a discutat despre soluţii viabile de modernizare şi eficientizare a sistemelor de termoficare, prin creşterea accesului primăriilor la fonduri europene alocate prin Fondul de Modernizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel