Nicuşor Constantinescu: În SUA, cu permisiunea DNA. Mandatele de arestare sunt abuzuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Aflat sub tratament în Statele Unite ale Americii, Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a explicat de ce nu poate veni în România, deşi a fost căutat cu Interpolul, şi ce amestec are preşedintele Traian Băsescu în emiterea mandatelor de arestare pe numele său.

Nicuşor Constantinescu, președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța,  se află în continuare sub tratament în Statele Unite ale Americii, din cauza unor complicaţii post-operatorii după intervenţia chirurgicală la care a fost supus după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată, potrivit România Tv.

Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire internaţională după emiterea unui mandat de arestare pe numele său, spune că din cauza stării precare de sănătate şi a unei infecţii post-operatorii nu poate nici măcar să înceapă tratamentul specific pentru maladia de care suferă, cu atât mai puţin să revină în ţară.

"Voiam să arătăm românilor care este adevărul despre starea mea de sănătate în acest moment. Ultimele hotărâri care mi-au dat aceste mandate de arestare sunt niste abuzuri. Legaţi-mă! Arestaţi-mă! Dar pentru ce? În niciun caz nu m-am sustras de la niciun fel de urmărire penală", a subliniat Nicuşor Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu este convins că este victima unor "abuzuri făcute de unii judecători, care au fost presaţi de procurorii DNA" şi se consideră o victimă a "poliţiei politice a lui Traian Băsescu".

Fostul şef al Consiliului Judeţean Constanţa a explicat că are în continuare mari probleme de sănătate după operaţia de cancer la prostată, deşi "poliţia politică a lui Băsescu" a sugerat că nu ar fi într-o stare chiar atât de gravă: "Nici 50% nu pot să controlez urinatul. Cum adică cu cancer de prostată, unui cetăţean al lumii, român, european, i se contestă dreptul de a avea o viaţă, de a se vindeca, spunându-se de către procurorii DNA, poliţia politică a lui Băsescu, că nu am avut niciun cancer de prostată?".

Citește și: Nicușor Constantinescu. DNA cere arestarea lui Nicușor Constantinescu

"Eu am fost operat, am venit în SUA cu permisiunea DNA şi a instanţelor din România, după care s-au făcut acele mandate de arestare preventivă, fără să fi fost judecat vreodată. Cele două dosare nu au început şi alea sunt niste făcături", a adăugat Nicuşor Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu a mai spus că el nu se ascunde de nimeni: "Al doilea dren mi l-au pus pe 18 iulie, primul a fost pus în aprilie şi nu am reuşit încă să elimin infecţia. Infecţia pe care o am este o complicaţie, un efect secundar al  operaţiei de prostată şi s-a întâmplat la Hopkins, cea mai mare unitate de medicină robotică din Statele Unite şi printre cele mai mari din lume. Nu a fost nici intenţia mea, probabil nu a fost nici intenţia medicilor de acolo. De aceea am şi deschis un proces împotriva lor, pentru că nu pot face radioterapia în continuare. Din cauza acestor infecţii şi a acestor complicaţii. In niciun caz nu m-am sustras de la niciun fel de urmărire penală. Ultimele hotărâri care mi-au dat aceste mandate de arestare preventivă sunt in opinia mea alte abuzuri făcute de unii judecători, care au fost şantajaţi, care au fost presaţi de procurorii DNA (...) România se vede aici ca o închisoare, un loc de ură, de arestări, de cătuşe şi de urmăriri unii pe alţii, inclusiv cu ofiţeri acoperiţi şi descoperiţi, mascaţii jurnalişti sau în alte instituţii ale statului, şi eu sunt aici doar pentru a mă trata de cancer".

Întrebat de ce nu a încercat să se trateze şi în România, Nicuşor Constantinescu a răspuns că, potrivit scrisorii medicale aflate la dosar, boala lui, cancer de prostată tip 9, nu poate fi tratată pe teritoriul României.
"Sunt alte tipuri de cancer, care se pot trata, dar numai în Statele Unite".

Citește și: Nicușor Constantinescu, fotografiat la cumpărături în New York

Nicuşor Constantinescu a precizat că pe 15 ianuarie, când a fost ridicat pentru prima oară din faţa CJ Constanţa, urma să fie ţinta unui flagrant, cu toate că nu exista vreun denunţător sau aprobarea unui judecător.

Întrebat de Victor Ciutacu dacă are vreo probă că ar fi fost săltat la comandă politică, Constantinescu a răspuns: "Toate aceste hartii, documente nu au fost luate in seama".

Fostul şef al CJ Constanţa a mai spus că, în opinia lui, problemele cu legea i se trag de la apropierea de Radu Mazăre şi de la faptul că "de cand suntem noi, el (Traian Băsescu n.red.) nu a castigat niciodata nimic: nici Primaria municipiului, nici CJ C-ta, nici primariile din judet".

"Niciodata nu a castigat in ultimii zece ani, de cand el este dictatorul Romaniei. Atunci, fiind acum pe ultimii 150 de metri, pe ultimele 55 de zile, s-a gandit sa extermine pe toti adversarii cu orice mijloace".

Despre ultimele înregistrări apărute în presa din România cu el la cumpărături, Nicuşor Constinescu spune: "Oricine mă poate filma. Merg şi eu până la toaletă, merg până la un magazine să mănânc ceva că trebuie să supravieţuiesc. Aici sunt tratat ambulatoriu, nu sunt tratat în spital. Nu e ca la noi când un bolnav stă 7-9 luni în spital. Aici o zi de spitalizare costa 6.500 de dolari o zi de spitalizare".

În luna octombrie îi expiră viza de şedere în SUA, iar Nicuşor Constantinescu spune că va cere prelungirea ei pe baza documentelor medicale.

Medicul a mai explicat că Nicuşor Constantinescu are nevoie acum, post-operator, de chimoterapie şi, eventual, radioterapie prin radiatie, care nu se poate face in Romania: "Am fost in spitalele din România acum un an. Este o gluma! Si am fost la Fundeni. Nu poate sa faca asa ceva, chimoterapia, pe care o avem noi aici. (...) Autoritatile judiciare americane in fata autoritatilor medicale americane sunt zero. Cand eu spun ca nu pot sa il transport, ca va pun in responsabilitatea voastra... Daca se intampla ceva cu el, e malpraxisul meu, daca se intampla ceva cu el din cauza voastra, atunci va da in judecata pentru 200 de milioane de dolari".

Nicuşor Constantinescu spune că problema sa cea mai mare în acest moment este infecţia post-operatorie şi cp este decis ca, "dacă se rezolvă", să renunţe la tratament şi să vină în ţară: "Eu sunt decis, daca rezolv aceasta infectie, sa renunt pe semnatura mea proprie la dreptul de a continua tratamentul radio-terapeutic, cu bombardament nuclear, impotriva celulelor canceroase. Sunt dispus a imi asum acest risc eu, ca domnii doctori nu vor sa imi dea semnatura, sa ma urc in avion si sa spun celor care spun ca nu am cancer si ca nu sunt bolnav: "legati-ma, arestati-ma, haideti la proces", a declarat pentru România Tv, Nicușor Constantinescu aflat la New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel