Nicușor Dan le dă o lovitură extremă tinerilor. "Nocivă este atitudinea acestui domn"
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Nicusor Dan
Nicusor Dan
Nicușor Dan le dă o lovitură tinerilor. 

Tineretul ALDE îl acuză pe Nicușor Dan că se poziționează împotriva tinerilor din București și votează, împreună cu grupul de consilieri USB(USR), împotriva înființării Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret la nivelul Municipiului București.

"Ceea ce nu înțelege sau nu vrea să înțeleagă Nicușor Dan este că acest Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret este extrem de important și totodată necesar pentru dezvoltarea de proiecte relevante pentru tineri", se arată în comunicatul de presă.

[citeste su]

Voicu Valentin, consilier general ALDE, în calitate de inițiator al proiectului de hotarare Nr. 181/25.08.2016, privind Constituirea și aprobarea Regulamentului de organizare și functionare al Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret face următoarele precizări:

"1. Nicușor Dan dezinformează: Prin acest proiect nu se instituie un Consiliul Local al tinerilor și în nici un caz nu este vorba despre o instituție cu personalitate juridică.

2. Nu este nici ilegal și nici nociv pentru societate ca organizatiile de tineret a partidelor politice sa fie reprezentate in acest consiliul consultativ pe probleme de tineret conform legii nr.350/2006. Nocivă este atitudinea domnului Nicușor Dan de a exclude organizațiile politice de tineret din orice formă de dezbatere publică ce are loc în cadrul autorităților publice locale.

3. Aproximativ 10 consilii locale au aprobat deja constituirea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret în forma prezentata și în Consiliul General al Municipiului Bucuresti conform recomandarilor Centrului pentru Politici Educationale si Consiliul Tinerilor din Romania".

[citeste si]

"Nicușor Dan a promis că scapă Bucureștiul de politicieni însă la nici jumătate de an de la alegerea în Consiliul General și-a lăsat cartela de vot unui coleg ca să voteze, ilegal, pentru el la ședințele de Consiliu. A promis că va depune eforturi în direcția întineririi clasei politice însă depune eforturi considerabile pentru împiedicarea dezvoltării culturii dezbaterii în rândul tinerilor din organizațiile politice de tineret. Ceea ce nu realizează, sau nu vrea să înțeleagă domnul Nicușor Dan, este că nu poți avea democrație fără partide politice și că USB și USR sunt tot partide politice.

Susținem cu tărie faptul că în România clasa politică se poate reforma doar prin inițiative care vor educa tinerii din organizații în spiritul valorilor democratice și că tânăra generație merită să aibă un cuvânt de spus în dezvoltarea proiectelor de tineret implementate de către administrația publică locală", a mai zis Voicu Valentin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel