Data publicării:
Nicu Marcu (ASF), despre asigurările de sănătate în România. Comparație cu alte țări. Are o explicație pentru situația precară
Prof. dr. Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a spus că, în comparație cu alte țări, România este într-un stadiu destul de incipient în ceea ce privește evoluția asigurărilor sociale de sănătate.
Tribunalul Bucureşti a admis cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind deschiderea procedurii de faliment a City Insurance, compania de asigurări urmând să fie dizolvată. „Miercuri a fost o decizie a instanței prin care a statuat foarte clar faptul că Autoritatea a avut dreptate cu privire la decizia pe care a luat-o în legătură cu compania City, prin care s-a declarat falimentul. Am vrut să fac o paranteză, pentru a aprecia că ieșim din această zonă și dezbatem acum un subiect care este de actualitate, având în vedere că suntem de doi ani în pandemie și subiectul asigurărilor de sănătate private nu poate să fie decât binevenit”, a spus Nicu Marcu, joi, în cadrul confereinței „Quo Vadis 2022!” - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate-soluție pentru finanțarea sănătății, eveniment organizat de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group.
„Aș vrea să subliniez, încă de la început, că apreciez foarte mult munca Institutului de Studii Financiare. Pe măsură ce trece timpul, este o muncă din ce în ce mai complexă. Își asumă, prin proiecte, subiecte de dezbatere foarte interesante. Aș vrea ca 2022 să fie un an nu numai al subiectelor de dezbatere, dar și un an al cercetării. În acest sens, aș vrea să sugerez conducerii și personalului Institutului de Studii Financiare ca, împreună cu alte instituții, să abordeze diverse teme de cercetare, astfel încât să ajutăm la politicile publice pe care România trebuie să le dezvolte”, a declarat Nicu Marcu.
Nicu Marcu: Educația financiară e precară în România
„În comparație cu alte țări, România este într-un stadiu destul de incipient în ceea ce privește evoluția asigurărilor sociale de sănătate. (...) O să spuneți că s-au dublat. Da, dar ca și procent, din toate asigurările de sănătate, este unul mic. Procentul asigurărilor în general ca parte din PIB-ul României este un procent destul de mic. De ce lucrurile sunt la un nivel atât de redus? Eu cred că, din analizele și dezbaterile pe care le-am făcut, acest lucru este din cauza faptului că educația financiară e precară. Trebuie să facem mult mai multe lucruri, astfel încât să educăm oamenii, pentru a conștientiza că, la un moment dat, au nevoie de această asigurare de sănătate, nu doar ca o variantă la finanțarea sănătății în România, dar și ca un necesar al lor pentru a-și asigura un serviciu medical de calitate”, a subliniat Nicu Marcu.
Conferinţa Quo Vadis 2022! Ediţia 4 Asigurări private sănătate, soluție pentru finanțarea sănătății
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News