Nicolae Tănase, instructorul de tir ucis în poligon. Psiholog criminalist, despre ucigaș
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 01 apr 2015, 22:25
WhatsApp
Instructorul de tir Nicolae Tănase, în vârstă de 56 de ani, a fost ucis de un elev de-ai săi, marți seară, în poligon. Tânărul s-a sinucis apoi. 

Nici familia, nici anchetatorii nu înţeleg ce l-a determinat pe tânăr să apese pe trăgaci. A lăsat un singur bilet de adio pe care scria: "Mă simt inutil". 

În 2014, instructorul de tir Nicolae Tănase spunea cât de periculoasă este arma care ieri l-a ucis. "Pistoalele tip Glock calibrul 9 mm. La distanță mare, precizia nu și-o pierde. Nu avem voie să mutăm arma stânga-dreapta, sus-jos sau să ne întoarcem cu ea", spunea profesorul.

Tânărul de 24 de ani, care nu era la primul curs, a ascultat atent instructajul, a armat pistolul Glock şi a tras câteva focuri spre ţinta din faţa lui. Brusc, a întors arma spre profesor şi a tras de la mică distanţă în instructor. Tânărul a rămas câteva minute lângă cadavrul profesorului său și apoi s-a sinucis. Psihologii care au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere au spus că vorbim despre o execuție.  "El este rece afectiv. Este anesteziat efectiv. Nu are sentimente, trăiri", spune psihologul criminalist Tudorel Butoi, potrivit Digi 24

Întrebări după moartea instructorului de tir Nicolae Tănase ucis de un elev sinucigaș

Anchetatorii au căutat răspunsuri în casa băiatului. Nu avea loc de muncă și câștiga bani din repararea computerelor. Un bilet din jacheta băiatului a arătat că gestul său a fost premeditat. Scria: "Mă simt inutil, nu mai am pentru ce să trăiesc". Tânărul ar fi suferit și din dragoste. Fosta sa iubită a plecat din țară și el nu s-ar fi împăcat cu gândul despărțirii. 

"Această speță este copiată la indigo după filmul Lunetistul. Devine instructor, ca Tănase al nostru. Într-una din zile, liniștită, vine unul dintre elevi, pleacă în poligon, unde elevul îl împușcă", spune Tudorel Butoi.

Nicolae Tănase a fost director al Federaţiei Române de Tir şi antrenor emerit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?