Nicolae Ciucă: Spitalul ROL 2 din incinta Institutului "Ana Aslan", operațional de sâmbătă - video
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale
Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale
Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a declarat într-un interviu publicat de MapN că Spitalul ROL 2 din incinta Institutului "Ana Aslan" ar putea deveni operațional începând de sâmbătă.

"Am luat decizia, anticipativ, să trecem la instalarea Spitalului ROL 2, în locația unde funcționează și probabil că va funcționa ulterior Spitalul "Ana Aslan". Suntem cu toate procedurile aproape de finalizare și când spun asta mă refer nu numai la partea de instalare și de asigurare a funcționalității tehnice și logistice, ci și a părții medicale în sensul acreditării spitalului, astfel încât, începând de sâmbătă, să devină operațional", a declarat ministrul Apărării.

"În baza Ordonanței din data de 24 martie, urmează ca Ministerul Apărării Naționale, cu efective și echipamente specifice, să contribuie la complementarea acțiunilor desfășurate de Ministerul Afacerilor Interne.
Aș dori ca populația să înțeleagă încă de la început că nu este vorba despre o angajare militară, nu ne-am propus să folosim efective și tehnică în sensul foarte bine cunoscut de către întreaga populație cu privire la ce înseamnă rolul și destinația forțelor militare.

Foto: MApN

Nu vom folosi tehnică și echipamente grele, vom folosi resursa umană și mijloacele logistice prin care să venim în sprijinul populației, al autorităților care răspund nemijlocit de implementarea măsurilor stabilite în Ordonanța militară.

Ca atare, vom prelua o parte dintre obiectivele pe care le aveau în responsabilitate forțe ale MAI pentru pază și apărare. (...) Vom participa, de asemenea, la întărirea misiunilor de pază a punctelor de trecre a frontierei, în sensul în care vom asigura fluidizarea și tot ce înseamnă elementele de activitate specifică în punctele de trecere, ca să scurtăm timpul pe care oamenii îl petrec în așteptare la intrarea în țară. De asemenea, vom continua să contribuim la ce înseamnă partea de triere medicală și vom participa împreună cu Poliția Rutieră la punctele de prezență pe care aceasta le organizează", a mai spus Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel