Nicolae Ciucă şi-a depus candidatura la preşedinţia PNL - Declaraţii de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă îşi depune candidatura pentru şefia PNL. Iată mai jos declaraţiile acestuia.

Iată principalele declaraţii ale premierului Nicolae Ciucă: 

"Am decis să îmi depun moţiunea de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuţie pe care am avut-o cu colegii şi, desigur, în urma analizei pe care am făcut-o asupra întregii situaţii politice. PNL este azi la guvernare şi are datoria să asigure stabiltiatea ţării. Să guverneze eficient şi să ofere românilor siguranţa şi încrederea că vom depăşi împreună acest context complicat. 

O condiţie importantă pentru guvernare este o coaliţie stabilă în care dialogul cu partenerii să fie rezolvarea tuturor problemelor care pot să apară din cauza divergenţelor ideologice. De când am intrat în PNL, am putut să simt capacitatea liberalilor de a se mobiliza şi de a asigura adminsitrarea ţării de la nivel local la nivel guvernamental. Sunt lucruri care pot fi îmbunătăţite, însă. Acest lucru va fi un efort comun al nostru, al tuturor. Acest lucru l-am spus colegilor mei. 

Nu e vorba despre o persoană acum, ci despre toată echipa liberală care trebuie să fie conştientă că de activitatea fiecăruia dintre noi depinde scorul electoral al PNL. Sunt convins că vom face o echipă puternică, unită, care să genereze politicile publice de care are nevoie ţara. PNL poate ajunge primul partid din România. Obiectivul meu este întărirea partidului şi pregătirea alegerilor următoare", a spus Ciucă. 

"Ştiu un lucru sigur. Românii îi vor aprecia pe cei care reuşesc să treacă ţara prin perioadele grele. Vom lua toate măsurile pentru a-i proteja pe oameni de efectele economice generate de război. Cetăţenii români au nevoie de încredere şi speranţă, iar investitorii trebuie să regăsească în PNL, în premierul liberal, cea mai puternică garanţie a protejării intereselor legitime ale ţării", a mai spus el. 

"Susţinem cu putere investiţiile de la bugetul naţional, dar şi pe cele posibile prin folosirea celor 80 de miliarde de euro, bani europeni oferiţi ţării noastre. Aceste investiţii vor asigura tinerilor noştri un viitor stabil, o ţară modernizată, cu servicii publice de calitate şi un mediu de afaceri care să le ofere locuri de muncă la fel de bine plătite ca în ţările din vest. Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică este titlul moţiunii depuse. Sper ca după ce o vor analiza, colegii mei să o şi voteze", a concluzionat premierul Nicolae Ciucă. 

- ştirea iniţială - 

Premierul Nicolae Ciucă își va depune, miercuri, 6 aprilie, candidatura pentru președinția PNL și va susține declarații de presă la sediul partidului, începând cu ora 17.00.

Biroul Executiv al PNL a votat o derogare de vechime pentru premierul Nicolae Ciucă, în așa fel încât acesta poate să depună candidatura pentru conducerea partidului. „Există în partid o mare așteptare în legătură cu această candidatură. Există, din punctul nostru de vedere, toate condițiile pentru susținerea acestei candidaturi și acordarea acestei derogări pentru că premierul este un lider politic care, suntem noi siguri, va asigura o legătură mult mai puternică și eficientă între partid și Guvern”, a spus purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Stroe.

Termenul de depunere a candidaturilor este miercuri, ora 18.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel