Nicolae Ciucă: Președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a anunțat demisia / video
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 29 iun 2022, 11:06
WhatsApp
Premierul României, Nicolae Ciucă
Premierul României, Nicolae Ciucă
„Președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a anunțat demisia”, a spus liderul PNL, Nicolae Ciucă.

„Ținând cont de activitatea guvernamentală și parlamentară, de responsabilitatea PNL și de nevoia de coerență a măsurilor care trebuie luate la nivelul guvernului și în deplină concordanță cu deciziile luate politic la nivelul coaliții, au avut loc discuții, au avut loc dezbateri și în urma acestor discuții, președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a anunțat demisia”, a anunțat, miercuri, liderul PNL, Nicolae Ciucă.

De asemenea, Nicolae Ciucă a spus că funcția de președinte al Senatului, cu delegare de atribuții, va fi exercitată de Alina Gorghiu.

Citește și / Iohannis, despre cererile PSD: Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor

Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că susține cota unică.

„Din partea mea există susținere pentru cota unică, există susținere pentru guvern, care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile și cu sprijinul pentru cetățenii vulnerabili când vine vorba de prețul energiei. Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populistre și afirmații de televizor cum că se va face totul pentru ca întotdeauna să fie extraordinar de grozav de bine. Trăim vremuri grele. Situația nu se va ameliora peste noapte și cred că abordarea guvernului, care e una foarte sobră, serioasă și bazată pe calcule concrete pe buget e una care va avea susținerea mea”, a spus Klaus Iohannis, întrebat despre solicitările PSD privind impozitarea progresivă și taxa de solidaritate.

El precizează că modificările Codului Fiscal trebuie operate până la 1 iulie pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie.

„În ceea ce privește discuția care acum cred nu mai e chiar oportună, despre tot felul de plafonări, taxe, impozite și așa mai departe, legea spune că aceste chestiuni trebuie lămurite până pe 1 iulie pentru anul următor. Deci în fapt, chestiunile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat premierul Ciucă mi se pare și posibil și de bun simț”, a subliniat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că se așteaptă ca în următoarele luni să crească numărul forțelor NATO din România și că Marea Neagră ar putea fi desemnată zonă de interes. Decizia va fi luată de liderii organizației reuniți la Madrid în cadrul unui summit istoric.

Aliații NATO ar putea declara Rusia drept principala amenințare la adresa organizației. De asemenea, Marea Neagră va fi zonă de interes strategic, ceea ce înseamnă că vor fi mai mulți militari NATO în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?