Nicolae Ciucă l-a felicitat pe Karl Nehammer, după ce cancelarul Austriei a devenit liderul Partidului Popular Austriac
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat pe cancelarul austriac Karl Nehammer, proaspăt ales lider al Partidului Popular Austriac. 

„Felicitări cancelarului Karl Nehammer pentru alegerea ca preşedinte al Partidullui Popular Austriac. Aştept cu nerăbdare să consolidăm cooperarea între România şi Austria şi cele două partide în interiorul PPE”, a scris Nicolae Ciucă, sâmbătă pe Twitter.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost ales sâmbătă noul lider al partidului său conservator, Partidul Popular Austriac (OVP), primind sprijinul tuturor delegaţilor prezenţi la o conferinţă extraordinară a partidului, informează DPA.

Sondajele de opinie indică faptul că publicul austriac nu mai are încredere în acest partid, ca urmare a unei serii de acuzaţii de corupţie împotriva unor membri de top.

Nehammer a fost nevoit să îşi remanieze cabinetul în această săptămână în urma demisiei a doi miniştri care au primit posturile de la fostul cancelar căzut în dizgraţie Sebastian Kurz.

Kurz, care a fost extraordinar de popular la preluarea mandatului în 2017, a fost forţat să demisioneze în octombrie pentru presupuse fapte de corupţie şi a demisionat din funcţia de preşedinte al OVP la scurt timp după aceea.

Nehammer a preluat funcţia de cancelar al Austriei în decembrie şi a ocupat funcţia de lider al OVP în calitate de interimar.

Partidul a trebuit să recâştige încrederea care a fost pierdută într-o oarecare măsură, a declarat vineri Nehammer, în vârstă de 49 de ani, pentru ziarul Kleine Zeitung.

Dintre cei peste 1.000 de participanţi la conferinţa partidului de la Graz, aproximativ 600 de delegaţi au avut drept de vot, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel