Nicolae Ciucă, anunț despre primele livrări de gaze din Marea Neagră
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 15 apr 2022, 13:26
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Nicolae Ciucă a spus când vor începe primele livrări de gaze din Marea Neagră.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului. În următorii ani, România va mai exploata rezervele de gaze din altă zonă a Mării Negre, dar și din județul Buzău, a precizat prim-ministrul, relatează Mediafax.

Declarațiile au apărut vineri, în timpul vizitei pe care premierul a făcut-o pe șantierul podului peste Dunăre de la Brăila. Nicolae Ciucă a vorbit despre semnarea în cadrul coaliției de guvernare a legii offshore care va debloca investițiile în activitatea de exploatare a gazelor din Marea Neagră și din județul Buzău.

„Începând din acest an vom avea pentru prima dată compania Black Sea Oil Gas livrând, gaze cred că nu mai târziu de jumătatea anului... aproximativ un miliard de metri cubi pe an. Exploatarea în perimetrul Neptun Deep va începe cel mai târziu la finalul anului 2026, începutul anului 2027. În onshore, la mare adâncime, la Caragele în județul Buzău exploatarea va începe la începutul anului 2024”, a explicat premierul Ciucă.

Noile surse de gaze vor asigura independența față de resursele Rusiei, vor duce la dezvoltarea altor ramuri ale economiei și vor determina o scădere a prețurilor pentru serviciile furnizate populației, a precizat Nicolae Ciucă.

Legea offshore, depusă în Parlament: "Asigură independența energetică a României și reduce dependența de gazul rusesc"

Liderii PSD, PNL și UDMR, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor, au depus, vineri, proiectul Legii offshore: „Legea depusă stabilește un regim fiscal competitiv în așa fel încât împărțirea veniturilor să se facă într-un procent aproximativ de 60 % statul român– 40% investitorul”, scrie Mediafax.

"Am depus azi (vineri - n.r.) ) în Parlament, ca lideri ai Coaliției, Legea offshore. Acest proiect deblochează investițiile din Marea Neagră și reduce dependența de gazul rusesc, oferind României șansa de a deveni lider regional, iar românilor acces la gaze mai ieftine. Legea offshore reduce dependența de gazul rusesc”, potrivit liderilor coaliției de guvernare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?